Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2006

(Wanted Dead Or A)Live: Pearl Jam

by lkrory21
Pearl Jam
Ο.Α.Κ.Α.

30/9/2006

Τώρα τα έχουμε πεί και ματαξαναπεί από εδώ γύρω (και τα διαβάζουν με το ζόρι 30 άτομα καθημερινώς, Σάββατα λιγότεροι, Κυριακές - εορτές κλειστά!), όλα τα experimental (και 'peiramatic' λέει και ένας φίλος!) και μικρά γκρουπάκια, κλπ, κλπ όλων των ειδών και εκφάνσεων καλά και άγια είναι αλλά όταν μία από τις καλύτερες ROCK (με την πλήρη έννοια του όρου!) μπάντες των '90s βγαίνει να παίξει τις κάλτσες της, all bets are off!

Επί 2 1/2 ώρες στη σκηνή του όχι και κατάμεστου αλλά πάντως γεμάτου Ο.Α.Κ.Α., ενώ δίπλα η ΑΕΚάρα μας την ίδια ώρα κοπανούσε τελικά 3 γκολάκια στον Εργοτέλη και επιτέλους έκανε και μια νίκη, τα έδωσαν όλα οι τελευταίοι των μοϊκανών της πάλαι ποτέ μεσουρανούσης Seattle σκηνής στην πρώτη συναυλία τους (πάλι καλά που έγινε) στο ...Ελλαδιστάν. Το ότι έχουν ήδη παίξει ήδη 2 - 3 φορές στην Κων/πολη όλα αυτά τα χρόνια καριέρας τους είναι ενδεικτικο της θέσης που κατέχει η μικρή μας Μπανανία στον διεθνή συναυλιακό (και όχι μόνο) χάρτη, έτσι;

2 1/2 ώρες διάρκεια (κανονικό σετ + 2 encores) με πολλά παλαιά και νέα τραγούδια, δύο διασκευες (Ramones - 'Ι Believe In Miracles' και Neil Young - 'Rocking In The Free World') και ένα medley του δικού τους 'Daughter' με το 'Another Brick In The Wall' των Pink Floyd... ε τι άλλο να ζητήσει κανείς από αυτή τη ζωή από τα πάλαι ποτέ ινδαλματά του; Ο Eddie Vedder ήταν εμφανώς μεθυσμένος (μόνο επί σκηνής πρέπει να κατέβασε 2 μπουκάλια κρασί!) αλλά παρ' όλα (ή μήπως εξ αιτίας αυτού;) η φωνή καμπάνα (αν και λίγο κουρασμένη) ενώ η εν γένει προσωπικότητα του και παρουσία του επί σκηνής ήταν "σαμανική", από αυτές που σιγά σιγά εκλείπουν από το rock του παρόντος μας.

Οι υπόλοιποι (και μη εξαιρετέοι) των Pearl Jam σε μεγάλα εκτελεστικά κέφια, παίξανε τις κάλτσες τους δηλαδή όπως θα λέγαμε στην rock καθομιλουμένη. Το κοινό υπερεκδηλωτικότατο, στα όρια της λατρείας. Ξελαρυγγιάστηκε να τραγουδά όλους τους στίχους, να χοροπηδά, να ποδοπατιέται στα πιο "σκληρά" / "δυνατά" κομμάτια και να κρέμεται κυριολεκτικά από την κάθε λεξη του (μάλλον ολιγομίλητου όμως) Eddie Vedder. Την ώρα ειδικά που βγήκαν οι Pearl Jam στην σκηνή του Ο.Α.Κ.Α. είδαμε άτομα να βάζουν τα κλαμματα από την συγκίνηση, κάτι που είναι παραπάνω από ενδεικτικό της αγάπης που τρέφουν οι οπαδοί τους παρά τα τόσα χρόνια για αυτούς ενώ παρόμοια σκηνικά είχαμε και την ώρα του 'Black'.

Παραλειπόμενα, μελανά σημεία, κουφά, απορίες,αστεία κλπ που παρατηρήσαμε:

1.Η μη πώληση μπύρας και νερού εντός του χώρου. Γιατί; Τι φοβόντουσαν; Μη μεθύσουμε ή μη φάνε μπουκάλια τα Seattle-όπαιδα; Κορακιάσαμε! (και πόσα αναψυκτικά μπορεί να πιεί ένας άνθρωπος σε 3 ώρες?)

2.Τα αυτοκόλλητα ...Slayer (!!!) που είχε ο εξοπλισμός στη δεξιά πλευρά της σκηνής όπου και βρισκόμασταν...

3. To σουρεάλ σκηνικό στον σταθμό του Η.Σ.Α.Π. με τους πάγκους να πουλάνε είτε μπλουζάκια Pearl Jam ή κασκόλ - φανέλλες της ΑΕΚάρας! Ενδιαμέσως και οι κλασσικοί καπνίζοντες σαν τσιμινιέρες πάγκοι με τα σουβλάκια και βρώμικα, βεβαίως βεβαίως!

4. Ο τεράστιος μαυρούκος bodyguard που ερχόταν μπροστά όποτε ο Vedder άρχιζε τις ..ταρζανιές! Αλλού (link) πάντως διαβάσαμε ότι έριξε και φάπες σε κάποιον, δυστυχώς!

5. To "Απαγορεύεται το Κάπνισμα - No Smoking" μύνημα στην τεράστια γιγαντοοθόνη που ,όπως φυσικά αντιλαμβάνεστε, το κοινό τήρησε και τίμησε ...δεόντως!

6. Η πανέμορφη κοπέλλα με το άσπρο φρου-φρου μπλουζάκι δίπλα στους τεχνικούς της σκηνής δεξία που έπινε αμέριμνη το κρασάκι της σε τεράστιο γυάλινο ποτήρι ενώ το Ο.Α.Κ.Α. έπαιρνε φωτιά αλλά και κοράκιαζε από την μη πώληση μπύρας / νερού! Ποιανού (τυχερού) εκ των πέντε μελών των P.J. ήταν γυναίκα/αρραβωνιαστικά/κοπέλα, άραγες;


Αυτά προς το παρόν,
...See Ya In The Pit!

Υ.Γ. Ναι, πήγαμε και Venetian Snares την Πέμπτη στο Bios, super ήταν αλλά μπροστά στο χθεσινό; Φαντάζει μυγόφτυμα!









3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/10/06 7:57 μ.μ.

    Έτσι! Pearl Jam και ΑΕΚάρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ την έβλεπα από πίσω την κοπέλα αυτή αν και δεν αμφέβαλα ότι θα ήταν όμορφη. Σε κάποιο σημείο λοιπόν στο βασικό σετ, όταν ο Έντι άφησε τους υπόλοιπους να σολάρουν και πήγε πίσω και πλάι να ηρεμήσει, γονάτισε κάτω και 'μίλαγε' με νοήματα και φιλάκια στον αέρα με ένα κοριτσάκι που κράταγε η κοπέλα αυτή!! Ξανθούλικο, όμορφο, γύρω στα 4, με ωτασπίδες στα αυτιά -μεγάλα εξωτερικά ακουστικά. Κάθισε μαζί με την μαμά της για μερικά τραγούδια και μετά την στείλανε για ύπνο!!
    Δεν ξέρω εάν είναι κόρη του, αλλά από τον πολύ γλυκό τρόπο που έπαιζε μαζί της, θα έλεγα ότι θα μπορούσε να είναι! Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ήταν η Γυναίκα του (μοντέλο μου διαφευγει το όνομα της δεν έχουν παντρευτει ακομα )και η κόρη του Olivia (2 χρονών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή