Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2007

Notes From The Digital Underground #29: "The Corporation"

by lkrory21
Leonard J. Paul - The Corporation(OST), Kikapu, 2006

Kαλώς ήρθατε στο 29ο N.F.T.D.U (και 1ο για το 2007!) που ασχολείται με μουσική από netlabels και άλλες μορφές ελεύθερης (free as in speech and free as in beer!)
διάδοσης μουσικής εκτός των παραδοσιακών καναλιών (δισκογραφικές, κλπ) και μέσω του internet.


Πάνω στην εκπνοή του 2006, η Kikapu Netlabel, από τα πιο δημοφιλή και γνωστά net labels αυτήν τη στιγμή, κάνει την κίνηση ματ που θα μείνει ιστορική (τουλάχιστον στον "μικρόκοσμο" των netlabels) και κυκλοφορεί ίσως την πλέον "αναγνωρίσιμη" κυκλοφορία για net label!

Η Kikapu λοιπόν κυκλοφορεί ως net κυκλοφορία (Kpu 101) το soundtrack (εκτός φυσικά των τραγουδιών που περιλαμβάνονταν από Do Make Say Think, Yo La Tengo, κλπ) του καναδέζικου ντοκυμαντέρ με τίτλο The Corporation. To εν λόγω ντοκυμαντέρ ασχολείται με στην λειτουργία των επιχείρησεων (πολυεθνικών, κλπ) συγκρίνοντας τες με ανθρώπους με ψυχικές διαταραχές. Είχε προβληθεί πριν 2 περίπου χρόνια με κάποια επιτυχία προκαλώντας κάποιο ντόρο (έλα, το θυμάστε! Δεν μπορεί...).

Τι θα ακούσετε; Ολόκληρο το original score και έξτρα κομμάτια επηρρεασμένα από το φιλμ ντοκυμαντέρ από τον καναδό Leonard J. Paul. O Leonard J.Paul έχει σπουδές πάνω στους υπολογιστές και την ηλεκτροακουστική μουσική και ασχολείται με την παραγωγή μουσικής εδώ και δέκα χρόνια ειδικότερα για video games. Μεταξύ άλλων έχει συνεισφέρει μουσική για τίτλους όπως το Need For Speed: Hot Pursuit 2 και το Max Payne 2. To The Corporation περιλαμβάνει 28 συνολικά εξ ολοκλήρου instrumental κομμάτια (με κάποια σκόρπια spoken word samples) σε "σκοτεινά" ηλεκτρονικά ηχοτοπία που "περιδιαβαίνονται" και χωρίς την βοήθεια της εικόνας του φιλμ.

To Corporation OST μπορείτε να το βρείτε διαθέσιμο (ολόκληρο σε zipped αρχείο με το artwork μαζί ή μεμονωμένα tracks) για downloads από την αντίστοιχη σελίδα της Kikapu (mp3 VBR) ή από την αντίστοιχη σελίδα στο Archive.org σε mp3 (320kbps ή VBR) και ogg. Εδώ ή δεξιά στο τμήμα MP3 of the Week μπορείτε να βρείτε ως δείγμα το "Theme (Feature)". Καλή ακρόαση!

Links:
The Corporation OST (Kikapu)
The Corporation OST (Archive.org)
The Corporation (Off.Site)
The Corporation (IMDB)
Leonard J. Paul (Off.Site)
Leonard J. Paul (bio)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου