Τρίτη 24 Απριλίου 2007

(Un)Known Pleasures: The Book Of Dogma

by lkrory21
The Black Dog - Book Of Dogma (2007, Soma Records)

Οι πάλαι ποτέ πρωτοπόροι και πρωτομάστορες της
Ambient House / IDM σκηνής The Black Dog (γνωστοί επίσης και ως Black Dog Productions, κλπ) επανέρχόνται με μια επανέκδοση σε διπλό cd του Parallels από το 1995 (που "μάζευε" διάφορα προηγούμενα singles/EPs) αλλά και 3 ακυκλοφόρητων σε cd EPs (Age Of Slack, Virtual, Techno Playtime) από τα τέλη των 80's - αρχές 90's.

Ουσιαστικά δηλαδή όλα τα κομμάτια της αρχικής περιόδου των Black Dog πριν κυκλοφορήσουν το
κλασικό πια Bytes το 1992 στην Warp Records, όμορφα μαζεμένα και τακτοποιημένα σε ένα διπλό CD από την σκωτσέζικη Soma Records.

Τους
Black Dog αρχικά αποτελούσαν οι Ken Downie, Ed Handley και Andy Turner πριν οι δύο τελευταίοι την κάνουν με ελαφρά εκεί γύρω στο 1995 για να δημιουργήσουν τους Plaid (τους οποίους μάλιστα είχαμε δει πριν δύο χρόνια σε μια ωραία εμφάνιση στο Synch). Έχουν κυκλοφορήσει διάφορα άλμπουμς στην Warp Records και σε άλλες εταιρείες.

Γενικά η ηλεκτρονική μουσική δεν "παλιώνει" και τόσο καλά οπότε και ο ήχος των 22 τραγουδιών του χορταστικού σε ποσότητα The Book Of Dogma είναι ελαφρώς παρωχημένος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ακούγονται ευχάριστα ακόμα και σήμερα. Εκ προιμίου η παρούσα συλλογή απευθύνεται πρωτίστως στους θιασώτες της "μπάντας" (όπως εμείς!) αλλά και του συγκεκριμένου ambient house / techno ήχου και δεν θα τους απογοήτευσει ειδικά για τα τρία πρώτα singles τους που, όπως προείπαμε, πρωτοκυκλοφορούν σε cd και γίνονται διαθέσιμα μετά από τόσα χρόνια. Τσεκάρετε το οπωσδήποτε!


Tracklist:
Disc 1
01 Virtual
02 Ambience With Teeth
03 The Weight
04 Age Of Slack
05 Tactile
06 The Weight (Liposuction Mix)
07 Techno Playtime
08 Apt
09 Chiba
10 It Felt Like It
11 Seers And Sages
12 Dog Solitude
Disc 2
01 Parallel
02 Squelch
03 Erb
04 Glassolalia
05 Hub
06 Vanttool
07 Aural Wallpaper
08 Rainbow Bridge
09 Virtual Hmmm
10 Vir2l

Links:
The Black Dog (Off.site)
The Black Dog (Wikipedia)
The Black Dog (All Music Guide)
The Book Of Dogma (Soma Records page όπου μπορείτε να ακούσετε δείγματα από όλα τα tracks!)

2 σχόλια:

  1. Ενδιαφερουσα συλλογη μας και τα αλμπουμ τους χτυπανε τρελες τιμες στο ebay. Δεν βλεπω το cost II ομως πουθενα -κριμα γιατι ειναι κομματαρα! Και οι Β12 ετοιμαζουν επανακυκλοφοριες, ειναι της ιδιας σχολης με τους blag dog - 'intelligent techno' οπως εμεινε απο τις συλλογες της warp.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι έτοιμάζονται επανακυκλοφορίες για τους B12 δεν το είχα υπ' όψιν! Thanks for the tip. Άλλο μεγάλο κεφάλαιο της εποχής αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή