Για τους ανθρώπους, τα χωριά, τα σπίτια, τα χωράφια, τα δάση και το φυσικό περιβάλλον (πφφφ, καλά!) δεν σας "καίγεται καρφί", το καταλάβαμε προ πολλού... Ούτε καν για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που τόσο κόπτεστε και τόσο υπερήφανοι είστε δεν ενδιαφέρεστε που αφήνετε και τον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας να παραδοθεί στις φλόγες; Ούτε αυτά σας νοιάζουν; Μπράβο. Εύγε. Συγχαρητήρια, φωστήρες μου. Δεν έμειναν και πολλά να καούν ακόμα... Που θα πάει, οι φωτιές θα φτάσουν στην θάλασσα και τον Ισθμό της Κορίνθου ή στην Χαλκίδα (για τις φωτιές στην Εύβοια) και δεν θα μείνει τίποτα άλλο να κάψουν οπότε και θα σβήσουν. Υπομονή.
Όλο το καλοκαίρι καίγεται η χώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει τρομακτικές ελλείψεις (-4.000 άτομα, εξοπλισμός), οι κύριοι υπεύθυνοι για την προστασία μας (Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και Αρχηγός Πυροσβεστικής) είναι τάχαμου τσακωμένοι αλλά κυρίως εκ του αποτελέσματος κρίνοντας (όχι μόνο τώρα αλλά από τις αρχές του καλοκαιριού) ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ (σε οποιαδήποτε άλλη χώρα όχι θα είχαν χάσει τις θέσεις τους προ πολλού αλλά πιθανόν να είχαν διωχθεί και ποινικά) και εσάς στην Νουδούλα το κύριο μέλημα ήταν η πρόσληψη 6.500 αγροφυλάκων (Έπρεπε να το είχαμε καταλάβει ότι θέλατε να κάνετε όλα τα δάση αγρούς!), η αύξηση του εκλογικού επιδόματος των μπάτσων (ψήφοι Χ ψήφοι Χ ψήφοι Χ ψήφοι, μετράς ακόμα Κωστάκη ή βλέπεις στην TV την χώρα να καίγεται) και το πότε θα προκυρηχθούν οι εκλογές για να συνεχίσετε το φαγοπότι και την περαιτέρω (τι, παίρνει και άλλο;) μπουρδελοποιήση του "απέραντου φρενοκομείου" ανενόχλητοι και με νέα "λαϊκή εντολή" (sic).
Τώρα; Τώρα που όλα κάηκαν νοιώθετε οδύνη, βλέπετε οργανωμένα σχέδια εμπρησμών και θεωριές συνομωσίας και ελπίζετε ότι λόγω εκτεταμένης τηλεαποχαύνωσης και τάχα μου συσπείρωσης λόγω ...εθνικού κινδύνου (εσείς και η ανικανότητα σας είναι εθνικός κίνδυνος!) δεν θα επηρρεάσει το ...εκλογικό αποτελέσμα (αφού μόνο αυτό σας νοιάζει, μην το αρνείστε!)... Μπράβο και πάλι!
Καλά οι άλλοι, οι εκτός εξουσίας (και φαγοποτιού!) εδώ και 3,5 χρόνια τι κάνουν; Ναι, για το σοσιαλησταράδικο Πασοκάκι λέμε... Συσκέψεις στην Χαρ.Τρικούπη, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα με φόντο τα καμμένα, φάσκουν και αντιφάσκουν (το πρωί ο Γιωργάκης έλεγε δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, το βράδυ τα έχωνε στον Κωστάκη! Συνέπεια να χαρώ!) αλλά κατά βάθος τρίβουν τα χέρια τους κουτοπόνηρα στην σκέψη ότι μπορεί να τσιμπήσουν κανένα ψηφουλάκι διαμαρτυρίας και ξαναπιάσουν αυτοί τις κουτάλες από 17/9 και έπειτα... 3,5 χρόνια χωρίς τον κρατικό κορβανά σφιχταγκαλισμένο είναι πολλά, ε;
Κυριακή 26 Αυγούστου 2007
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%C4%E7%EC%FC%F0%EF%F5%EB%EF%F2&a=&id=16345492
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερισσότεροι από 2 εκατομμύρια (!) πολίτες ζήτησαν με αίτησή τους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την τελευταία δεκαετία τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων. Η «ζήτηση» αυξάνεται κατακόρυφα μετά από κάθε μεγάλη φωτιά σε δασικά «φιλέτα» και ειδικότερα μετά τη δημοσίευση στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» των ορίων της έκτασης που ορίζεται ως αναδασωτέα!
*Ελλείψει δασικού κτηματολογίου η κατάσταση περιγράφεται τουλάχιστον ως χαοτική. Τα αιτήματα για την εξαίρεση από την αναδάσωση υποβάλλονται στα δασαρχεία. Μεταφέρονται στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Δασικών Αμφισβητήσεων και στη συνέχεια παραπέμπονται σε τριμελείς επιτροπές που υπάρχουν σε κάθε περιφέρεια. Εκεί, το θέμα «βαλτώνει», αν αναλογιστεί κάποιος ότι στον νομό Αττικής πολλά χρόνια λειτουργούσε μόνο μία τέτοια επιτροπή.
*Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημόσιων Υπαλλήλων, Κ. Δημόπουλος, περιγράφει την όλη διαδικασία σαν ένα παζλ (δάσος) από το οποίο κάθε φορά αφαιρούνται κομμάτια (στρέμματα γης). Στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο αποχαρακτηρισμός επιτυγχάνεται μέσω διαφόρων τεχνικών. «Πολλές φορές εντάσσονται περιοχές στο σχέδιο πόλης χωρίς καν να ερωτηθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό έχει γίνει σε οικισμούς και μικρές πόλεις», λέει ο Κ. Δημόπουλος.
*«Δράστης» είναι συνήθως η κάθε περιφέρεια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το παράδειγμα της Ραφήνας: Τον Ιούλιο του 2005, σημαντικές δασικές εκτάσεις στη Ραφήνα, τον Νέο Βουτζά και το Πικέρμι κάηκαν. Ακολούθησε η πρωθυπουργική βεβαίωση περί αναδάσωσης: «Στη θέση του δάσους που κάηκε θα δημιουργηθεί νέο δάσος». Οπως προκύπτει από την «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» το Σεπτέμβρη του 2005, με δύο αποφάσεις του γενικού γραμματέα της περιφέρειας, Χρ. Μανιάτη, εξαιρέθηκαν από την αναδάσωση 10.185 στρέμματα δασικής έκτασης. Γιατί, μεταξύ άλλων, ήταν: «ανέκαθεν αγροτικές εκτάσεις», «εκτάσεις που άλλαξαν νόμιμα χρήση γης» και «εκτάσεις που κατά την ημέρα της πυρκαγιάς δεν έφεραν δασική βλάστηση»!
*Πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει και με τις αναδασώσεις. «Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι περιφερειάρχες έδωσαν για άλλους σκοπούς τα κονδύλια του Γ' ΚΠΑΣ που διαχειρίζονται από το 1999», λέει ο Κ. Δημόπουλος.