Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Smokey Rolls Down Thunder Canyon...

by lkrory21
Αυτός είναι ο τίτλος του νεου άλμπουμ που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου από τον αγαπητό σε πολλούς και μισητό σε άλλους τόσους Devendra Banhart, ενός από τους καλλιτέχνες - πυλώνες της νέας freak / acid folk σκηνής. Περιλαμβάνει 16 τραγούδια που σύμφωνα με το preview του Uncut προχωράνε περαίτερω από το acid folk ύφος των προηγούμενων LPs. Εδώ μπορείτε να βρείτε (και να κατεβάσετε!) το οκτάλεπτο ψυχεδελικό 'Seahorse' (mp3, περ.11ΜΒ) ως δείγμα από το Smokey Rolls Down Thunder Canyon ενώ εδώ (από το επίσημο site) ή στην MySpace σελίδα του μπορείτε να ακούσετε σε stream αλλά δύο επιπλέον τραγούδια.


Τον αγαπητό Devendra ξαναείδαμε πρόσφατα ζωντανά (16/8, Pukkelpop Festival, Βέλγιο) μετά την περσινή εμφάνιση του στην Αθήνα (4/7/2006, Underworld). Σαφώς πιο "ηλεκτρικό" αλλά εξίσου απολαυστικό το σετ του στο Βέλγιο και μάλιστα σε τετοιο βαθμό ωστε να μην πάμε τελικά να δούμε στην παραδίπλα σκηνή τους Battles (έπαιζαν την ίδια ώρα) που φέτος κυκλοφορούν ένα από τα καλύτερα LP, Mirrored λέγεται, μας έρχεται από την Warp Records, όποιος δεν το έχει τσεκάρει... αμαρτάνει!.

Πάντως ο Devendra και η μπάντα του έμοιαζαν να έχουν έρθει απευθείας με χρονομηχανή από τα τέλη των 60s (δείτε και φώτο) και ας δηλωνεί ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ότι δεν είναι (νέο-)hippie. Έπαιξαν και άλλα νέα τραγούδια (δεν θυμάμαι τίτλους!) τα οποία επίσης ακούστηκαν αρκετά ενδιαφέροντα "ζωντανά".

Αναμένουμε με ενδιαφέρον!

Tracklist:
01. Cristobal
02. So Long Old Bean
03. Samba Vexillographica
04. Seahorse
05. Bad Girl
06. Seaside
07. Shabop Shalom
08. Tonada Yanomaminista
09. Rosa
10. Saved
11. Lover
12. Carmencita
13. The Other Woman
14. Freely
15. Remember
16. My Dearest Friend

Links:
Devendra Banhart (off. site)
Devendra Banhart (MySpace)
'Seahorse' (mp3, 8min, 11MB)

Φώτο 1: Από το artwork του S.R.D.T.C.
Φώτο 2: lkrory21, 2007.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου