Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Notes From The Digital Underground #38

by lkrory21
Αυξάνονται και πληθύνονται τα ελληνικά netlabels... Μετά την MemoryFormat από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας (N.F.T.D.U. #31) και την πιο γνωστή Digilog στην ... φραπεδομπουζουκομάνα κατά τα άλλα Θεσ/νίκη (N.F.T.D.U. #28) ήρθε η ώρα να παρούσιασουμε ένα ακόμα ελληνικό, τρίτο στην σειρά, netlabel, το This Side Music από την λεβεντομάνα Κρήτη (Χανιά;).

Το site ήταν υπο κατασκευή αρκετό καιρό (και αυτοδιαφημιζότανε ως το πρώτο ελληνικό netlabel!) αλλά επιτέλους βγήκε στον "αέρα" μαζί με την πρώτη κυκλοφορία τους την συλλογή τεσσάρων tracks από διάφορους καλλιτέχνες υπό τον τίτλο Thumbs Up! EP (2007, TSU001).

Τα κομμάτια κινούνται σε γενικές γραμμές στον χώρο της deep / tech house μουσικής, εξαιρείται το εξαιρετικό πρώτο track 'Love Machine' των Lee Fraged & Pantal που είναι πιο 'δυνατό', και είναι αρκετά καλοφτιαγμένα και ενδιαφέροντα. Σίγουρα αποτελούν μια πολύ καλή αρχή και γνωριμία με τους καλλιτέχνες της This Side Music (Lee Fraged, Double Trouble, Linny Berret, κλπ) και η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφερόν. Ήδη στα σκαριά βρίσκεται η πρώτη προσωπική κυκλοφορία καλλιτέχνη της "εταιρείας", το Galaxy Brotherhood EP του Lagos. Προς το παρόν μπορείτε να κατεβάσετε "ελεύθερα" μεμονωμένα tracks της μίνι συλλογής Thumbs Up! EP ή όλα τα τραγούδια μαζί με το artwork σε ένα zip (68MB) από την σελίδα του άλμπουμ ή από την αντίστοιχη στο archive.org (ήδη 317 downloads!). Και αν γνωρίζετε και κανένα άλλο ελληνικό netlabel αφήστε κανένα link στα comments ή στείλτε e-mail!

Tracklist:
1. Lee Fraged & Pantal - 'Love Machine'
2. Double Trouble - 'L17'
3. Double Trouble - 'Fetish'
4. Linny Berret - 'Deeper Luv'

Links:
This Side Music (off.site)

Thumbs Up! EP, TSU001, 2007. (album page)
Thumbs Up! EP, TSU001, 2007. (direct zip download - 68MB)

Φώτο 1: Λεπτομέρεια από τα γραφικά του site της This Side. Φώτο 2: Το εξώφυλλο του Thumbs Up! EP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου