Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Sieben

by lkrory21
7



Burial
Untrue (2007, Hyperdub)

Να το μεγάλο hype του 2007 για τα ελληνικά μουσικά blogs. Εδώ δεν έχουμε πολλά να πούμε εκτός ότι θαυμάζουμε τον δημιουργό όχι μόνο για την μουσική αλλά και την "ανωνυμία" του. Άλλοι θα κάναν κωλοτούμπες με το 1/1O των κοπλιμέντων που γράφονται διεθνώς για τον Burial και θα καμάρωναν από NME και MTV μέχρι MAD TV και LIFO ωσάν "γύφτικα σκεπάρνια".

Ακόμα και αυτή η "ανωνυμία" είναι αδιάφορη γιατί σε αυτά τα μέρη it's the music that matters. Το dub έφυγε κάπως από το προσκήνιο αυτή τη φορά, τα vocal samples πολλαπλασιάστηκαν, η ατμόσφαιρα έγινε κάπως πιο φωτεινή. Σαν να ξημερώνει ένα πράγμα. Η ποιότητα όμως εξίσου υψηλή με το ντεμπούτο που είχε αναγκάσει τότε ακόμα και το "παρελθοντολάγνο" Uncut να το συμπεριλάβει στα 50 καλύτερα του 2006.

Μας αρέσει πολύ εν γένει ο ήχος του Burial στο Untrue γιατί φέρνει στο νου κάτι βράδια που η αϋπνια ανευ λόγου και αίτιας μας κάνει να ακούμε τα πρώτα τρόλλευ που ασθμαίνουν προς την αφετηρία τους που βρίσκεται 2 στενά πιο πάνω από εδώ και κάτι διαδρομές με το αυτοκίνητο κάποτε από Καλλιθέα προς σπίτι 4, 5 τα ξημερώματα όπου περνόντας από την Πειραιώς τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ έβγαιναν νωχελικά από το αμαξοστάσιο το ένα πίσω από το άλλο για την πρώτη βάρδια.

Burial (Myspace)

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ ,και για την παρελθοντολαγνεία του Uncut
    και για τον Burial,
    ακούγεται ιδανικά αργά το βραδυ,
    αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή