Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

[Athens is the place...]

by lkrory21
Για να είμαστε ακριβείς 27/2/1984 έγραφε το ημερολόγιο στον τοίχο και ο τόπος ήταν το Θέατρο Ορφέας στην Αθήνα. Ωστόσο, αν δεν ήταν ο δίσκος Live At Praxis'84, Vol.1 (LP, 1984, Praxis / Soundwave) στην κατοχή μου + κάποιες σκόρπιες αναφορές σε μουσικά blogs δεν θα είχα ιδέα ότι ο Sun Ra και η Arkestra πάρκαραν πριν 26 χρόνια και κάτι μέρες το αστροπλοιό τους στην Αθήνα για μία εμφάνιση.

Σύμφωνα δε με τα σχόλια για την επανέκδοση σε διπλό cd του τριπλού βινυλίου (το 1985 κυκλοφόρησε το Live At Praxis'84, Vol.2 και το 1986 το Live At Praxis'84, Vol.3, όλα από την Praxis) που κατέγραφε ολόκληρη την δίωρη εμφάνιση του σχηματος στα πλαίσια του φεστιβάλ Praxis '84,: "Arkestra going through both Ra's timeless hits and jazz standards with the two thousand Greeks going crazy!"


Όλα αυτά γιατί τα θυμήθηκα; Γιατί το Σάββατο που μας πέρασε, ο Winton Tostello -που εκπέμπει εξαιρετικές "μαύρες" μουσικές κάθε Σάββατο 16:00 - 18:00 στον Poplie αλλά τον βρίσκετε και στο Mezzanine Blog- έκανε ένα μινι  αφιέρωμα στον Sun Ra και με αφορμή την συζήτηση που είχαμε στο chat του σταθμού του σκάναρα την παράκατω φωτογραφία που κοσμεί το οπισθόφυλλο του δίσκου με τον "Man from Saturn" στον ιερό βράχο της Ακρόπολης (sic) με παντόφλα και γενικότερη αμφίεση που κάνει τον Γιώργο Μάγγα να μοιάζει με καλοντυμένο γιάπι διαφημιστικής(!).

Παρακάτω ακολουθεί ένα ένα vinyl rip (με τα σκρατς του και  τα κλικς του και απ' όλα! Μεταχειρισμένο βινύλιο 25ετίας και βάλε είναι!) του εν λόγω δίσκου for your listening pleasure only. Έτσι, για να πάρετε μια πρώτη ιδέα εκείνης της εμφάνισης και αν σας αρέσει ότι θα ακούσετε, ε, τότε να τσεκάρετε οπώσδηποτε το remastered διπλό cd της Leo Records όπου συγκεντρώνει και τα τρία volumes.


Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Υ.Γ.#1. Για να μη μας κλείσει το ..."μαγαζί" η Google, το λινκ θα παραμείνει διαθέσιμο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

3 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για την ευγενική αναφορά, αλλά κυρίως για το δίσκο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερσί μποκού!

    Kudos και στον αείμνηστο Κώστα Γιαννουλόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Winton δεν είναι "ευγενική αναφορά", η αλήθεια είναι! :-)

    @Head Charge Εννοείται!

    Cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή