Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

(Wanted Dead Or A)Live: Nothing Days Event II

by lkrory21
Αρκετός κόσμος (θα μπορούσε να ήταν και περισσότερος) στο Bios για το Nothing Days Event II που άφησε ομολογούμενως ανάμεικτες εντυπώσεις σε αντίθεση με το πρώτο. Προσωπικά πέρασα πάρα πολύ καλα. Καλή παρέα + πολύ αλκοόλ + ωραίες μουσικές = Sunday hangover και αυτά τα άτιμα τα ντεπόν δεν  βγάζουν ποδαράκια να έρθουν κατευθείαν σε εσένα όπως θα ήθελε και η @EveofDes. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως...

....η οποία αρχη είχε τον έναν εκ των δύο θεσσαλονικιών Hana στο μόνο live set της βραδιάς. Ένα αρκετα ενδιαφέρον σετ γνωριμίας όπου στο πρώτο μισό κινήθηκε πιο "πειραματικά" ενώ στο δεύτερο μισό σε πιο ρυθμικά / techno μονοπάτια. Εκεί τα κατάφερε καλύτερα κατά την γνώμη μου ενώ και οι παρευρισκόμενοι συντονιστηκαν περισσότερο.Σίγουρα ο/οι Hana "δεν ανακαλύπτουν την Αμερική" μουσικά αλλά πάντως μπαίνουν σαφώς "στα υπ' όψιν". Άλλωστε ήδη ένα κομμάτι τους φιγουράρει στο συνοδευτικό CD του τελευταίου Wire παρακαλώ. Not bad for starters!

Αμέσως μετά τον εναν εκ των δύο Hana στην σκηνή η Μαίρη Τσώνη παρέα με έναν παραγώγο ντυμένοι με κουκούλες επιδόθηκαν σε κάτι μετάξυ performance, πρόζας και witch house το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από το κοινό και με τον καλύτερο τρόπο αφού πριν καν ξεκινήσουν άρχισαν τα ειρωνικά σχόλια. Δεν μπορώ να πω ότι και εμένα με ικανοποίησε αυτό που είδα/άκουσα (μάλλον το ...αντίθετο!) αλλά καλό θα ήταν να αφήνουμε να γίνει κάτι πριν το κράξουμε και δεύτερον μαγκιά της και την θαυμάζω που δεν κούνησε ούτε βλέφαρο παρά τα όσα ακουγε και έκανε αυτό που ήθελε να κάνει.
Για την συνέχεια ο oOoOO από το San Francisco στο καλύτερο κατ' εμέ κομμάτι της βραδιάς. Έχω και εδώ επίσης την υποψία ότι το κοινό πάλι διχάστηκε ίσως γιατί -υποθέτω- περίμεναν "τυπικό" witch house και αυτός επιδόθηκε σε ένα χορταστικότατο σετ 1 1/2 ώρας γεμάτο βρώμικο hip-hop, πειραγμένα (σε σημείο που γίνονταν "αγνώριστα") r'n'b και mainstream χορευτικά κομμάτια και λίγο από juke/footwork με ονόματα όπως Rick Ross, Gucci Mane, Dizzee Rascal, BritneyRihanna(?), κλπ να παρελαύνουν από το σετ. To "κούραζε" λίγο στιγμές - στιγμές αλλά και πάλι προσωπικά το καταδιασκέδασα. Δεν βλέπουμε συχνά τέτοια ωραία πράγματα στην Αθήνα, γαμώτο! [Ναι, μόνο σε εμένα αρέσουν αυτοί οι αχταρμάδες. Ναι, θα πάω να κοιταχτώ]
Με αυτα και αυτά εφτασε τρεις η ώρα για να βγουν οι Keep Shelly In Athens -για την ακρίβεια μόνο η Sarah- για το δικό τους dj set (Δεν ξέρω αν μπορεί να το πεις καν dj-set "τεχνικά" καθώς πρεπει να πάταγε μόνο το ...play στο Winamp ή κάτι τέτοιο) που ξεκίνησε έξοχα με Στέρεο Νόβα (να υποθέσω ως homage? Nice...) και κινηθηκε αρκετά συμπαθητικά με Games (a.k.a. Ford & Lopatin), Crystal Castles, κλπ για καμιά ώρα μέχρι να κλείσει με το μόνο δικό τους που "παίξανε" 'Running Out Of You' να αντηχεί στο σχεδόν άδειο πια Bios. Στα δικά μου αυτιά μια χαρά ήταν όλα αυτά -δεδομένων των συνθηκών, θα προτιμούσα να ήταν "κανονικό" live ή έστω "κανονικό" dj-set- αλλά νομίζω ότι η γενικότερη διάχυτη αίσθηση ήταν της απογοήτευσης. Άρα η αναμονή συνεχίζεται μέχρι να δούμε "τι ψάρια πιάνουν" ως Live act (στο πολύ ενδιαφέρον επερχόμενο Anorak Festival στην Θεσ/νίκη θα παίξουν live άραγε ή πάλι dj set? Who knows...).

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!


Φώτος: 1. oOoOO 2. Sarah of Keep Shelly In Athens. Both via Acropolice.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου