Πέμπτη 21 Ιουλίου 2005

Avant Premiere: SIN CITY(2005)

by lkrory21
Frank Miller's Sin City


Το Sin City είναι το τελευταίο πόνημα του σκηνοθέτη Robert Rodriguez ("From Dusk Till Dawn", "Desperado", κ.α.) και είναι βασισμένο στην ομώνυμη σειρά κόμικ του Frank Miller. Η πλοκή αποτελείται από 3 πολύ χαλαρα συνδεδεμένες ιστορίες κατευθείαν από τα κόμικ του Miller, "A Hard Goodbye", "That Yellow Bastard", "The Big Fat Kill" καθώς και κομμάτια από τα "A Dame To Kill For" και "The Customer Is Always Right". Ένας αστυνομικός με καρδιακά προβλήματα κυνηγά έναν παιδεραστή, ένας δύσμορφος αλήτης προσπαθεί να βρει τον δολοφόνο μιας πόρνης και ένας φωτογράφος συμμαχεί με τις πόρνες της παλιάς πολής με σκοπό την διατήρηση της ευαίσθητης ανακωχής και ειρήνης μεταξύ αυτών, της αστυνομίας και της μαφίας. Η σύνδεση τους είναι ένα χαμετυπείο- bar και ένας ισχυρός γερουσιαστής στο background της κάθε ιστορίας.

O Robert Rodriguez γύρισε την ταινία μαζί με τον Frank Miller ενώ μια σκηνή έχει γυρίσει ο "κολλητός του" Quentin Tarantino με αμοιβή ...1$. Συμμετέχει πλειάδα γνωστών ηθοποιών όπως Bruce Willis, Mickey Rourke, Elijah Wood, Benicio Del Toro, Jessica Alba και άλλοι. Ο R.R. και ο F.M. χρησιμοποίησαν τα αυθεντικά σκίτσα του δεύτερου ως storyboard ενώ σε πολλά σημεία χρησιμοποιούνται αυτουσιοι οι διάλογοι. Παράλληλα ο Rodriguez έχει χρησιμοποιήσει τεχνικές όπως πολυ κοντινά close-ups στα πρόσωπα ή απότομα κοψίματα ώστε να δίνεται έντεχνα η αίσθηση των "καρέ" ενός κόμικ. To film είναι εξ ολοκλήρου γυρισμένο ψηφιακά και είναι ασπρόμαυρο εκτός απο συγκεκριμένους χαρακτήρες ή αντικείμενα έντονα επιχρωματισμένα (τεχνική του ίδιου του F.Miller στα κόμιξ του) για να τονίστει είτε η διαφορετικότητα τους ή για να απομονωθούν από την ασπρόμαυρη πραγματικότητα της Sin City ως κάτι ξεχωριστό. Η βία είναι υπεράφθονη σε ολόκληρο το φιλμ χωρίς όμως να σοκάρει μιας και ακολουθεί καρτουνίστικους κανόνες. Να κάνουμε ειδική μνεία στην μείξη ρετρό και μοντέρνων στοιχείων στο όλο περιβάλλον της Sin City όπως Chevrolet του 36 μαζί με σύγχρονες Ferrari, κινητά τηλέφωνα ή αστυνομικoί σε στυλ Riot Cops / S.W.A.T. σε μια πόλη 50's, δίνοντας επιτυχημένα έναν διαχρονικό χαρακτήρα στις ιστορίες.

Το Sin City ήδη θεωρείται από τις καλύτερες μεταφορές κόμιξ στην "μεγάλη οθόνη" και αυτό οφείλεται στην σκηνοθεσία και το post production του R.Rodriguez, στην συμμετοχή του ίδιου του F.Miller στα γυρίσματα και στις πολύ καλές ερμηνείες των ηθοποιών (αν και ο Bruce Willis αποδεικνύεται μάλλον "λίγος"). Να σημειωσουμε εδώ ότι οι ιστορίες είναι κατά τι μικρότερες από τις αυθεντικές στην κινηματογραφική έκδοση αλλά ο Rodriguez τις έχει γυρίσει ολοκληρες και αναμένονται σε πλήρη μορφή όταν βγεί το DVD (16 Αυγούστου στην Αμερική). ΜΗΝ το χάσετε όταν "βγει" στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Links:
Official Site
IMDB

AMG
Frank Miller
Google Reviews


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος30/7/05 9:29 π.μ.

    poly kalo tainiaki ,zoira grafistika poly kali fotografia kai exeretiki atmosfaira film nouar
    to kako einai pos oles oi female actresses einai kakasximes lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή