Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2005

Samothraki World Music Festival Review

by lkrory21
Από την We Productions μας έστειλαν review και αρκετές ωραίες φώτογραφίες (2 μικρά δείγματα βλέπετε πιο κάτω!) από το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε 21 -24 Ιουλίου στο κάμπινγκ στην Σαμοθράκη. Διαβάστε το review που μας έστειλαν ενώ αν τυχόν βρέθηκε εκεί και κάποιος-α από εσάς, ας μας στείλει και τις δικές του εντυπώσεις στο e-mail του blog. Διαβάστε λοιπόν:




Samothraki World Music Festival 2005
www.samothrakifestival.com

Η μαγεία που αποπνέει το νησί των Καβείρων,η πανσέληνος που φώτισε από την πρώτη στιγμή το φεστιβάλ η ειρηνική και πραγματικά εμπνευσμένη συμμετοχή του κόσμου ,όλα αυτά συμβάλλανε καταλυτικά για να πραγματοποιηθεί ένα διαφορετικό φεστιβάλ,τo πρώτο Samothraki World Music Festival.Από τις 21 εως και της 24 Ιουλίου το Δημοτικό κάμπινκ Σαμοθράκης ήταν τόπος συνάντησης για μουσικόφιλους και οικολόγους από όλη την Ευρώπη.

Με την συμμετοχή καλλιτεχνών αλλά και επισκεπτών από διάφορες χώρες της Μεσογείου αλλά κυρίως με διάχυτο το χρώμα και την δημιουργία όλων των καλλιτεχνών που πήραν μέρος ήταν το πιο συζητημένο φεστιβάλ του 2005.
Το διεθνές μουσικό φεστιβάλ Ethnic Μουσικής Τέχνης και Οικολογίας διασκέδασε, ενημέρωσε , μάγεψε και κυρίως …άρεσε.

- 4 ημέρες μουσικής και εκδηλώσεων
- 7000 επισκέπτες
- 150 μουσικοί από 7 χώρες
- καλλιτέχνες , δημιουργοί ,οικολογικοί οργανισμοί και μικροπωλητές που εξέθεσαν τα έργα τους στο χώρο του φέστιβαλ και πολλοί άλλοι έδωσαν την πνοή και την έμπνευση για την διοργάνωση μιας μοναδικής εκδήλωσης για την περιοχή .


Το νησί της Σαμοθράκης πλημμύρισε με χρώμα , με μουσική και κυρίως με αέρα κοσμοπολίτικο. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει δρώμενα σε 2 σκηνές, μουσικά σεμινάρια, video προβολές, περίπτερα ενημέρωσης περιβαλλοντικών οργανώσεων, εκθέσεις φωτογραφίας με περιβαλλοντολογικά θέματα και θεατρικές παραστάσεις, ενημερωτικά σεμινάρια για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και οικολογεία υπό την καθοδήγηση της Greenpeace, WWF, ΔΗΩ, ΣΟΣ Μεσόγειος , χορευτικά δρώμενα , θέατρο σκιών της Θράκης από τον Γιάννη Βουλτσίδη και πολλά άλλα..

Διεθνείς Σταρ της έθνικ μουσικής όπως Omar Faruk Tekbilek ,Ross Daly , Mode Plagal , Κώστας Αναστασιάδης , Ziad Rajab , Abdullah Chhadeh & Nara , Περιστρεφόμενοι Δερβίσιδες Μevlana , Βόρειοι Εταίροι, Locomondo , One Drop, On the corner,Happy dog project και οι Lazy Dayz αλλά και άλλοι πολλοί γιορτάσανε μαζί με τους επισκέπτες .

Συνεργάτες και υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας ήταν σχεδόν όλοι οι περιβαλλοντολογικοί οργανισμοί της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Το πρώτο διεθνές Samothraki World Music Festival διοργανώθηκε από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Art-Ecology και την Εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων WE.Productions
.


Αυτά λοιπόν συνέβησαν στα τέλη Ιουλίου στο όμορφο νησί της Σαμοθράκης και στο πρώτο οικολογικό φεστιβάλ στο οποίο, οφείλουμε να ομολογήσουμε, θέλαμε να πάμε αλλά δεν καταφέραμε λόγω αδείας. Ευχόμαστε πάντως καλή συνέχεια!

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/9/05 11:41 π.μ.

    BRAVO re pedia .....tetia na ginonte!
    imun eki ke perasa poli kala, oreos kosmos, orees musikes!
    ligo pio ftino na itan to isitirio tha itan kala! ala apo oti ksero i diorganotes pasxizun meso xorigon na to kanun oso pio ftino ginete!
    BRAVO ke pali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/2/06 7:47 μ.μ.

    αμαν ........πότε έγεινε και δε το πήρα πρέφα?????
    κανένα νεο για σαμοθράκη 2006?

    ΑπάντησηΔιαγραφή