Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Και την Κυριακή (πρέπει) να γίνει της π............!

by lkrory21
Αυτά τα 21 κόμματα ζητάνε την ψήφο σου την Κυριακή 16/9 απ' την ανατολή έως την δύση του ηλίου...
 
Εξαιρώντας την ΝουΔούλα και το Πασοκάκι που μας έκαψαν παντοιοτρόπως (δεν πιστεύω να τα έχεις ξεχάσει όλα ήδη, ε;) όλα αυτά τα χρόνια -εμείς όλοι τους αφήσαμε να το κάνουνε όμως είτε ψηφίζοντας τους είτε ΜΗ αντιδρώντας στα εκάστοτε πεπραγμένα τους και στην απίστευτου βάθους διαπλοκή / διαφθορά (και των δύο!) - και που πρέπει να μαυριστούν subito, σου μένουν άλλα 19 κόμματα να επιλέξεις και να τιμήσεις με την ψήφο σου.
 
Η αποχή και το άκυρο/λευκό έχουν το νόημα τους ειδικά όταν προέρχονται από καθορισμένη και συνειδητή πολιτική / ιδεολογική στάση και όχι από απολιτίκ - lifestyle αδιαφορία συνοδευόμενη από ισοπεδωτικές απόψεις τύπου "Όλοι ίδιοι είναι!" αλλά αυτήν την φορά είναι σημαντική η ψήφος ώστε να αποδυναμωθούν εκλογικά το μέγιστο δυνατό τα δύο "κόμματα εξουσίας" (διάβαζε: διαφθοράς) και να χαθεί και η αυτοδυναμία του πρώτου.
 
Φυσικά και ΔΕΝ είναι αλήθεια ότι τα λευκά / άκυρα προσμετρώνται στο πρώτο κόμμα. Είναι αλήθεια όμως ότι τα ποσοστά των κομμάτων προσμετρώνται επί των έγκυρων ψηφοδελτιών οπότε όσο περισσότερα είναι τα άκυρα (και αν συμπεριλάβετε και την αποχή) τόσο λιγότερους αριθμητικά ψήφους χρειάζεται για να εκλεγεί κυβέρνηση το πρώτο κόμμα καταλήγοντας τελικά στο γεγονός ότι ίσως και λιγότερο από το 25 - 30% του εκλογικού σώματος αποφασίζει τις τύχες όλων των υπολοίπων (λαϊκιστί "μας τους φοράνε καπέλο και μας κάθονται στο σβέρκο για άλλα τέσσερα χρόνια"). Αν συνυπολογίστε και τον άδικο εκλογικό νόμο Σκανδαλίδη που προικοδοτεί με 40 έδρες από το πουθενά το πρώτο κόμμα, πάνε περίπατο όλες οι αηδίες περί βούλησης του λαού, πλεοψηφίας, κλπ. Θα το αφήσεις ΠΑΛΙ να συμβεί;
 
Αυτή ειδικά την φορά λοιπόν, είναι ΠΟΛΥ σημαντικό να σηκωθείς την Κυριακή να πας στο εκλογικό σου τμήμα και να ρίξεις την πολύτιμη ψήφο σου (ένα από τα μεγαλύτερα όπλα των απλών ανθρώπων σε κονοβουλευτικές δημοκρατίες) σε κάποιο από τα 19 μικρότερα κόμματα (όποιο εσύ πιστεύεις ότι είναι σοβαρότερο ή απηχεί έστω ως ένα βαθμό τις πολιτικές σου απόψεις) τιμωρώντας παράλληλα άμεσα και αποτελεσματικότατα τα δύο "μεγάλα". Το "μη χείρον βέλτιστον" σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος γνώμονας αλλά κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μια αρχή ώστε να αντιστρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση και αυτή την φορά είναι εύκολο να γίνει, η Κυριακή 16/9 είναι πολύ κοντά ( οι κάλπες ανοίγουν σε λιγότερο από 48 ώρες!).
 
Αν παρ' όλα αυτά επιμένεις και θες να ψηφίσεις ΝΔ / ΠΑΣΟΚ, απέφυγε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να "σταυρώσεις" διατελέσαντες υπουργούς / υφυπουργούς οποιασδήποτε κυβέρνησης (και ιδίως της τωρινής!), "τζάκια" (γιούς, κόρες, ανιψιούς-ες, κλπ παλαιότερων πολιτικών), πρώην δημάρχους / διοικητές ΔΕΚΟ / κλπ, υπερπροβεβλημένα στελέχη, αθλητές-τριες, τραγουδιάρες, τηλεοπτικούς "αστέρες" και άλλα τέτοια "κουλά". Και αυτό ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ, ίσως καθαρίσει έστω και λίγο η κόπρος του Αυγεία.
 
Και αν έχεις γνώμονα για την ψήφο σου τις πυρκαγιές εδώ (από το http://demasamere.blogspot.com ) λίστα με τους βουλευτές της ΝΔ (για να ΜΗΝ τους ψηφίσεις) που υπερψήφισαν την αναθεώρηση του "δασοκτόνου" άρθρου 24 αλλά και άρθρο για τον (επίσης δασοκτόνο) νόμο του 2003 του ΠΑΣΟΚ για τα δάση. Τελικά μερικές φορές όντως "όλοι ίδιοι είναι".
 
Και φυσικά για να τους χαώσουμε όλους και να κάνουμε κανάλια, εκλογολόγους, εταιρείες δημοσκοπήσεων, μαϊντανους, πολιτικάντηδες να μην ξέρουν τι τους γίνεται, αν υπάρχει exit poll έξω από το σχολείο που ψηφίζουμε απαντάμε άλλα αντί άλλων στις ερωτήσεις και αντίθετα από το τι πράξαμε ώστε να πέσει πολύ γέλιο στις 7:00μμ! Περισσότερα για αυτήν την κίνηση εδώ (thanks, vague tourist!).
 
Thank you for listening!
 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος14/9/07 3:15 μ.μ.

    Το παραπάνω κείμενο μου το στείλανε με e-mail. . .Διαδώστε το όσο μπορείτε

    Μαζική κίνηση για παραπλάνηση στα Exit Polls . . .

    http://demek.pblogs.gr/2007/09/mazikh-kinhsh-gia-paraplanhsh-sta-exit-polls.html

    Πόσοι όμως θα διαφωνούσαν ότι το πιο βρώμικο παιχνίδι παίζεται από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, τα τηλεοπτικά κανάλια και τους πιο προβεβλημένους από τους δημοσιογράφους; Τώρα έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία, αν όχι να τους τιμωρήσουμε, τουλάχιστον να τους γελοιοποιήσουμε...

    Πώς; Παραπλανώντας τους στις απαντήσεις των exit-poles.

    Το διαδίκτυο έχει δύναμη. Το μήνυμα αυτό μπορεί να περάσει σε εκατομμύρια χρήστες ακόμη και προφορικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή