Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Notes From The Digital Underground #40

by lkrory21
Για το 40ο N.F.T.D.U. θα ασχοληθούμε με την ετοιμαζόμενη εδώ και πολύ καιρό ετοιμαζόμενη κυκλοφορία A Tribute To Chenard Walcker Vol.1 της ολλανδικής netlabel WM Recordings. Το tribute αυτό δεν αφορά τα κλασικά γαλλικά αμάξια εποχής αλλά τον γάλλο cut & paste net label artist με το ίδιο όνομα που έχει κυκλοφορήσει αρκετές δεκάδες ηχογραφήσεις είτε μέσω του προσωπικού του site Free Sample Zone είτε μέσω άλλων netlabels.

Αν θα θυμάστε, είχαμε παρουσίασει εδώ (N.F.T.D.U. #18) το εκπληκτικό The Pusher πριν ένα χρόνο και κάτι που ήταν εξ ολοκλήρου φτιαγμένο με samples από κλασικά ή σπάνια classic / progressive / psychedelic / hard rock κυκλοφορίες των 60s / 70s. Από τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες μέσω netlabels, συστήνεται ανεπιφύλακτα ακόμα ενώ ας σημειώσουμε εδώ ότι κατά την γνώμη μας ήταν στις 5 καλύτερες net label κυκλοφορίες του 2006.

Δυστυχώς όμως τον Σεπτέμβρη του 2006 ο Chenard Walcker έπεσε σε διαβητικό κώμα από το οποίο συνήλθε μήνες μετά και με πολλά προβλήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της WM Recordings, σήμερα είναι σε κάπως καλύτερη κατάσταση και βρίσκεται στο στάδιο της πρόσπαθειας ανάκτησης της ομιλίας και της δυνατότητας αντίληψης αντικειμένων από τους ειδικούς. H WM Recordings οργάνωσε το παρόν tribute προς τιμήν του C.W. καλώντας μουσικούς και καλλιτέχνες από τον κόσμο των net labels ενώ ετοιμάζεται και το 2ο μέρος του tribute. To A Tribute To Chenard Walcker Vol.1 περιλαμβάνει 6 tracks από ισάριθμους καλλιτέχνες / μουσικούς λίγο πολύ κοντά στο στυλ της μουσικής του Chenard Walcker. Μπορείτε να την κατεβάσετε ολόκληρη σε zip αρχείο (25ΜΒ, direct link) ή μεμονωμένα tracks εξ αυτής από την αντίστοιχη σελίδα της WM Recordings ή του archive.org όπου φιλοξενείται.

Από πλευράς μας να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στον κόσμο της μουσικής για τον Chenard Walcker ενώ σας προτρέπουμε να κάνετε την επίσκεψη σας στο Free Sample Zone για μια γνωριμία με το πολύπλευρο διαδικτυακό μουσικό έργο του.

Links:
A Tribute To Chenard Walcker Vol.1 (WM Recordings page)
A Tribute To Chenard Walcker Vol.1 (Archive.org page)
Free Sample Zone
Chenard Walcker (off.site)
WM Recordings (off.site)

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/10/07 9:07 μ.μ.

    "Με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής τίμησε η Γαλλία τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Λιντς"

    Πως το σχολιάζεις τώρα αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή