Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Notes From The Digital Underground #39

by lkrory21
Lucrecia - Like Being Home EP (2007, SERN20)

Στο 39ο μέρος της σειράς N.F.T.D.U. ταξιδεύουμε μέχρι το Medellin της Κολομβίας (!) για να ασχοληθούμε με το net EP Like Being Home της Lucrecia που κυκλοφόρησε τον Μάη του 2007 ως μέρος της Series Media κυκλοφοριών. Να αναφέρουμε εδώ ότι το Series Media είναι ένα media projekt από διάφορους λατινοαμερικάνους με σκοπό την κυκλοφορία ανεξάρτητων καλλιτεχνών τόσο "φυσικά"(CD) όσο και ως δωρεάν downloads μέσω του net.

Το Like Being Home EP είναι ένα όμορφο, μελωδικό EP 5 κομματιών συνολική διάρκειας περί τα 17 - 18 λεπτά όπου η βάση είναι σαφώς η ακουστική κιθάρα και η φωνή της Lucrecia όμως βρίσκουν τον δρόμο τους στο όλο σύνολο τόσο κάποια αδιόρατα πολύ έλαφρα ηλεκτρονικά στοιχεία αλλά και διάφορα άλλα όργανα. Οι στίχοι είναι στα αγγλικά σε αντίθεση με το ντεμπούτο της (σε CD) Acerca του 2005 (επίσης μέσω της Series Media). Πάντως αν ήθελε κανείς να κατατάξει το Like Being Home EP σε κάποιο είδος μουσικής, μάλλον θα το έβαζε στην κατηγορία folktronica / indietronica.
Την πολύ ενδιαφέρουσα μουσικά Lucrecιa και την δουλειά της ανακαλύψαμε μέσω της πολύ καλής σειράς συλλογών NetBloc(την έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν στο N.T.F.D.U. #34) από το site/blog BlocSonic μιας το πανέμορφο 'Counting Backwards' (mp3 256kbps, 9MB) περιλαμβανότανε στο netBloc Volume 5 - The threat at Goliath's feet και από την πρώτη στιγμή μας εντυπωσίασε! Κάντε την δοκιμή και εσείς και δεν θα χάσετε. Μπορείτε να κατεβάσετε, δωρεάν και νόμιμα, ολόκληρο το Like Being Home EP σε zip αρχείο (30MB, zip) ή μεμονωμένα tracks από την αντίστοιχη σελίδα στο site Series Media ή ως συνήθως στην σελίδα στο Archive.org (από όπου έχει "κατέβει" 9000+ φορές!).

Tracklist:
01.Let's pretend
02.Like being home
03.Counting backward
s04.Changing the weather
05.Millones

Links:
Lucrecia (off.site)
Lucrecia (MySpace)
Like Being Home EP (Series Media)
Like Being Home EP (Archive.org)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου