Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

(Wanted Dead Or A)Live: High Wolf, Lunar Miasma, Bruised Lee

by lkrory21
Κυριακή βράδυ (23/1) στο Booze Cooperativa για τον γάλλο High Wolf (Winged Sun, Not Not Fun, κλπ) και τα "δικά μας παιδιά": το τρίο που ακούει στο όνομα Bruised Lee και τον Πάνο Αλεξιάδη (aka Lunar Miasma, βλ. επίσης Red Needled Sea).

Πρώτα απ' όλα ο χώρος (στον 2ο όροφο του κτιρίου) είναι πολύ πιο ταιριαστός για τετοια events από π.χ. το SIX D.O.G.S. όπου έλαβε το προηγούμενο event της Silence Fiction Society (Ducktails, Dolphins Into The Future) μιας και λόγω των αμφιθεατρικών καθισμάτων (υποθέτω εκεί γίνονται τα θεατρικά, κλπ που διοργανώνει ο χώρος) υπάρχει δυνατοτητα για όλους-ες να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα. Δεύτερον, δεν είμαι σίγουρος αν ήταν θέμα μηχανημάτων ή ηχολήπτη ή και των δύο αλλά ο ήχος ήταν εντυπωσιακά πεντακάθαρος - αν και κάπως χαμηλά σε ένταση. Τρίτον, μάλλον ήταν από τις λίγες φορές που το πρόγραμμα δεν τράβηξε εις μάκρος με αναμονές μίας και δύο ωρών ανευ λόγου και αιτίας αλλά τηρήθηκε με ακρίβεια και γρήγορες εναλλαγές. Το μειονέκτημα εδώ ήταν τα πολύ μικρά σε διάρκεια σετς αλλά πρέπει να παραδεχθεί κανείς ότι αυτοί οι ήχοι δεν είναι και για χόρταση ούτε βλέπεις τους ...Grateful Dead. Άλλο αν έγω προσωπικά θα ήθελα να κρατούσε άλλο τόσο!

Πρώτοι εμφανίστηκαν οι Bruised Lee. Ένα τρίο που χρησιμοποιούσε μόνο μπάσο, ντραμς και moog/live electronics και κινείται σε καθαρά kraut δρόμους. Ένα μόλις 20λεπτο σετ όπου έπαιξαν ένα κ μόλις εκτεταμένο τρακ που "χτιζόταν" σταδιακά. Χωρίς να παραβλέπω σε καμία περίπτωση τα υπόλοιπα δύο μέλη της μπάντας που ήταν εξίσου καλοί, εντύπωση μου έκανε η Silver Bruise στα drums (παίζει και στις "γκαραζιέρισσες" Mongrelettes) και το άψογα μονότονο motorik beat που κράταγε. 
Στην συνέχεια ο Lunar Miasma για ένα 20λεπτο straight outta 70s synth / prog / avant electronics και τα σχετικά. Αναλογικοί ήχοι στα keyboards και ότι ακριβώς μας έμαθαν να αγαπήσουμε οι Klaus Schulze, o Edgar Froese και τα άλλα ..."παιδιά" σε μια σύγχρονη, όμορφα εκτελεσμένη βέρσιον. Δεν έχω παρακολουθήσει εκτενώς την εκτεταμένη δισκογραφία του (που εκτείνεται και σε κασσέτες, CD-Rs και τα σχετικά) -είδα επίσης στην σελίδα του στο myspace ότι επίκειται και σπλιτ κυκλοφορία με τους εξαίρετους αμερικάνους Expo 70, that's nice- μάλλον θα πρέπει να το κάνω!
Και μετά από ένα όχι και τόσο απαραίτητο (δεδομένης της μικρής διάρκειας των σετ) σύντομο διάλειμμα επι σκηνής ο γάλλος High Wolf (χωρίς αυτοσχέδια μάσκα δυστυχώς, διαβάζω στην συνεντευξη του για το Velvet ότι έχουν καταστραφεί αυτές που χρηιμοποιούσε) χρησιμοποιώντας ως "backing band" όλα τα παιδιά από τους Bruised Lee και τον Lunar Miasma! Δεν ξέρω κατά πόσο είχε προβαριστεί ή ηταν επιτόπου συνεργασία αλλά ως σύνολο δούλεψε πολύ δεμένα. Ο γάλλος έκανε τα δικά του λουπάρωντας ήχους από κρουστά, την φωνή του βυθισμένη σε εφφέ, παίζοντας μακροσκελή ψυχεδελικά/drone σχήματα στις κιθάρες, κλπ και οι υπόλοιποι μουσικοί συνόδευαν με σχετικά απλό τρόπο αλλά προσθέτοντας και δικές τους πινελιές στο όλο μιξ.
Σίγουρα το όλο σετ -που δεν ξεπέρασε τα 40 λεπτά και περιελάμβανε τρία κομμάτια όλα και όλα ενώ το κοινό τον "ανάγκασε" και σε encore όπου έπαιξε μόνος του ένα πιο κιθαριστικό κομμάτι- δεν είχε, όπως σωστότατα σχολίασε ο Kollaps από τους Noizine, καμία κορύφωση και καμία κλιμάκωση αλλά αυτό κατά την γνώμη μου δεν είναι απαραίτητα κακό και μάλλον όχι το ζητούμενο στις ενδιαφερουσες ψυχεδελικες / drone αναζητήσεις του συμπαθέστατου Γάλλου.

Να κλείσω δινοντας συγχαρητήρια στην ομάδα Silence Fiction Society (δεν τους ξέρω προσωπικά) για αυτό το άρτιο οργανωμένο event γεμάτο ωραίες μουσικές και ελπίζω φυσικά σε συνέχεια!

Αυτά προς το παρόν...
...See ya in the pit!

Y.G. Δυστυχώς ξέχασα την φωτογραφική μηχανή οπότε όλες οι φωτογραφίες παραπάνω είναι από τις αντίστοιχες σελίδες στο myspace.

2 σχόλια:

  1. Παίξαν πολύ καλά οι μουσικοί και δημιούργησαν ένα πολύ δυνατό κλίμα. Μακάρι να τους ξαναδούμε μαζί.
    Ο χώρος όμως δυστυχώς κάποια στιγμή είχε γίνει αποπνικτικός από τη κάπνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Yeap, ήταν πολύ καλά. Οσο για την κάπνα, νομίζω ότι εχουμε ζήσει πολύ χειρότερα... imho.

    Cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή