Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

[#Blogovision2014: Zehn]

by lkrory21

****
Xen [Mute]

Άμα έχεις ήδη συμμετάσχει ως παραγωγός στο πιό αμφιλεγόμενο LP του Kanye, εν πολλοίς είσαι υπεύθυνος για την ανακύρηξη της FKA Twigs ως πρωθιέρειας του πειραματικού r'n'b και η Bjork σε έχει ήδη καβατζάρει για το νέο της άλμπουμ τότε εύλογα ο πήχης των προσδοκιών για το ντεμπούτο σου ανεβαίνει ψηλά. Και εσύ ρε Arca πας και τον ξεπερνάς με τον τελείως συνθετικό, βαθιά απόκοσμο (τα reviews επαναλαμβάνουν ως mantra τον χαρακτηρισμό "εξωγήινο") ηλεκτρονικό σου ήχο;!

****
Lost In The Dream [Secretly Canadian]

Πόλεμος στα Ναρκωτικά. Ο ειρωνικός τίτλος της χρονιάς πάει στους War on Drugs που έβγαλαν ένα δίσκο πιο εθιστικό και από κοκαΐνη (I wouldn't know βέβαια -ελπίζω να μη διαβάζεις μαμά). Από τις πρώτες νότες του 'Under the pressure' μέχρι και το τέλος αυτού του υπέροχου δίσκου, λιώνω και χάνομαι και θέλω να στροβιλιστώ σαν τη Stevie Nicks. Οργασμικά μελωδικός ή μελωδικά οργασμικός μπαίνει στο ράφι in the long run - πράγματα που θα ακούω σε 10 χρόνια.

****
Nausea [Captured Tracks]

Για να είναι κανείς ευτυχισμένος χρειάζεται λίγα/απλά πράγματα και άλλα τέτοια. Δεν ξέρω αν πιστεύει κανείς τέτοια κοέλικά τσιτάτα της χαμηλότερης υποστάθμης αλλά είναι γεγονός ότι για να βγουν μερικά πολύ όμορφα τραγουδάκια χρειάζονται λίγα πράγματα. Μερικοί νεανίες με πολύ διάθεση, μέτριες προς καλές μουσικές γνώσεις αλλά και αρκετές παραπάνω από το μέσο όρο εμπνεύσεις στο σκάρωμα γλυκών και όχι γλυκερών κιθαριστικών μελωδιών που -συνοδευόμενες από απλούς, εύληπτους στίχους- ακούγονται  όμορφα ντυμένες με τη φωνή του Justin Vallesteros.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου