Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2006

A little bit of this a little bit of that...

by lkrory21
Καλημέρα σε όλους-ες και κουράγιο, λίγες ώρες υπομονή έρχεται το Σ/Κ!!

Έβλεπα τις προάλλες μια εκπομπή στην ΕΤ-1 με καλεσμένο τον Δήμο Μούτση (γέρασε και αυτός...) όπου ανέφερε μια φράση που του είχε πει ο Τσαρούχης: "Οι υγιείς άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη από τέχνη"(sic). Ομολογουμένως με έβαλε σε σκέψεις για την ορθοτητά της. Όλοι γνωρίζουμε ότι πολλοί "μεγάλοι"(ουφ!) "καλλιτέχνες"(μπλιαχ!) είχαν πολλά ψυχολογικά ή άλλα προβλήματα ή ήταν απλά παλιανθρώποι. Άλλοι όμως ήταν απλοί κανονικοί άνθρωποι που απλά είχαν ανάγκη να εκφραστούν... Εσείς τι λέτε;

H ξηρασία της φετινής συναυλιακής σεζόν συνεχίζεται ακάθεκτη (μα πάλι Fuzztones???)... Πάντως σήμερα στο Μικρο Μουσικό Θέατρο εμφανίζονται οι MAN DATA SOUND/ΙΔΙΟ-ΡΥΘΜΟΝ με τα πειραματά τους με κρουστά και τη χρήση του πυθαγόρειου μονόχορδου ΚΑΝΩΝ. Είσοδος:10€, ώρα έναρξης: 22:00. Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα του Μικρού Μουσικού Θεάτρου για τον Ιανουάριο, περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα events όπως συναυλίες, προβολές, κλπ.

Αν δεν καταφέρετε να παρευρεθείτε πάντως στους Ιδιο-ρυθμον, ακούστε το άλμπουμ τους "Αθάνωρ", κάτι σαν γήινο οργανικό trance, που κυκλοφορεί εδώ και δύο χρόνια από την Hitch-Hyke.

Στο "Σταυρο του Νότου" από την άλλη εμφανίζονται σήμερα οι Mode Plagal με τους Walter Tesla και την M.Φρίντζηλα και καλεσμένο τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Αν βρίσκεστε στην Βιέννη ή εκεί κοντά οι Art Brut εμφανίζονται σήμερα και λογικά η Uma θα τους "τιμήσει" και ίσως μας φιλοδωρίσει με κάποιο review (μας χρωστάει όμως ακόμα εκείνο των Gogol Bordello!!!).

Cult Festival στο Gagarin στις 17-18-19 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το (όμορφα επανασχεδιασμένο) Avopolis θα συμμετέχουν Γ.Φλωρινιώτης, Γκουσγκούνης, Σουγκλάκος, Μπλακμαν και άλλες ηρωικές μορφές της λαϊκής υποκουλτούρας... Ακούστε εδώ το ...σποτάκι της εκδήλωσης.

Καλογραμμένο και καλοπαιγμένο το ομώνυμο ντεμπούτο (και είναι συχνά στην playlist μας) των The Dead 60s αλλά αυτή η υπερβολική "εγγύτητα"(να το πούμε και ολίγον κομψά) με τους The Clash και The Specials χτυπάει άσχημα ορισμένες φορές...

Επίσης πολύ παίζει τελευταίως το "The Campfire HeadPhase" των Boards Of Canada που ορθώς ο φίλος Schottkey (ο οποίος μας έχει στείλει και την φώτο που ...κοσμεί το παρόν ποστάκι!) συμπεριέλαβε στην λίστα του με τα καλύτερα του 2005.

Ομοιώς καλό το EP "Druganaut" των Black Mountain το οποίο κινείται σε σχετικα πιο laidback ψυχεδελικούς τόνους σε σχέση με το ντεμπούτο τους (το οποίο με χαρά είδαμε να φιγουράρει σε πολλές λίστες top του 2005 και ομολογουμένως το άξιζε!)

Αυτά προς το παρόν...

2 σχόλια:

  1. Είπα να αφήσω την ψήφο μου για εκείνο το review των Gogol Bordello. Το περιμένω πως και πως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/1/06 6:46 μ.μ.

    Uma proxwra se thelei olh h xwra!!!!!!! eipa sa sou steilw ta filia mou mesw blog giati o idiokthths tou blog (a re lk) den sta metavivasei.....pote !!!polla filia kai tha ta poume syntoma,etsi???

    ΑπάντησηΔιαγραφή