Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2006

(Un)Known Pleasures - Flock(2005)

by lkrory21
Bell X1 - Flock(2005).
Δισκάκι που μας σύστησε και έφερε φίλος από Δουβλίνο και σας παρουσιάζουμε σήμερα.Ένα ιρλανδέζικο συγκρότημα που δεν θυμίζει U2 (ευτυχώς!).

Εκ της Ιρλανδίας ορμώμενοι οι Bell X1, τους βρίσκουμε στο τρίτο τους πόνημα εδώ που πιθανολογείται ότι θα τους κάνει γνωστούς και εκτός της πατρίδας τους και της Μ.Βρεττανίας. Να αναφέρουμε εδώ ότι τα τέσσερα μέλη των Bell X1 μαζί με τον πολυσυζητημένο Damien Rice αποτελούσαν κάποτε το παλαί ποτέ συγκρότημα των Juniper. Μετά την αποχώρηση του D.Rice, τα υπόλοιπα μέλη σχημάτισαν τους Bell X1. Έχουν κυκλοφορήσει άλλα δύο άλμπουμς τα "Neither Am I"(2000) και "Music In Mouth"(2003). Ο ήχος τους (τουλάχιστον στο τωρινό άλμπουμ, δεν έχουμε ακούσει τα προηγούμενα) είναι σύγχρονο μελαγχολικό μελωδικό rock (δεν λείπουν και οι πιο upbeat στιγμές) κάπου ανάμεσα στους Radiohead εποχής "The Bends" και τους Coldplay με μια γερή πρέζα όμως Ιρλανδέζικου τσαγανού και μεγάλα ατού τους 'κάπως - γλυκανάλατους - αλλά - περιέργως - σου - κάνουν - ενα - κλικ - βρε - αδερφέ'(!!!) στίχους του τραγουδιστή Paul Noonan και τις καλοφτιαγμένες - καλοπαιγμένες μελωδίες.

Το Flock ξεκινά με το ενδιαφέρον upbeat "Reacharound" και κλείνει με το μελαγχολικό και ρομαντικό "Lamposts". Με αφετηρία το σύγχρονο μελωδικό rock όπως προείπαμε όχι όμως αγνοώντας άλλα μουσικά είδη, το Flock είναι ένα μελωδικό μουσικό ταξίδι με τους στίχους του P.Noonan να φτιάχνουν μελαγχολικές αλλά όμορφες εικόνες. Ενδιάμεσοι σταθμοί που ξεχωρίζουν: το disco-oriented sing-along "Flame" (αυτό μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο hit, προσέξτε το!!!), το καλό πρώτο single "Bigger Than Me", , το mid-tempo "Bad Skin Day" και το "Rocky Took A Lover". Τα υπόλοιπα τραγουδια του δίσκου δεν είναι κακά, το αντίθετο μάλιστα, αλλά μην φανταστείτε ότι θα πέσετε και από την ...καρέκλα.

Για την ιστορία να πούμε εδώ ότι το άλμπουμ κυκλοφορεί από τον Οκτώβριο του 2005 στην Ιρλανδία (όπου έκατσε στο Νο1. των τοπικών charts για βδομάδες) ενώ στην Μ.Βρεττανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2006. Εν κατακλείδι, ενα ενδιαφέρον γκρουπ από την πατρίδα της Guinness με έναν καλό δίσκο σύγχρονου rock που δεν θα σας απογοητεύσει. Not bad, not bad at all!

Tracklist:
01.Reacharound
02.Flame
03.Rocky Took A Lover
04.He Said She Said
05.Bad Skin Day
06.Natalie
07.Bigger Than Me
08.Just Like Mr Benn
09.My First Born For A Song
10.Trampoline
11.Lamposts

Links:
Official Site
Irish Music Central page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου