Κυριακή 19 Μαρτίου 2006

You had to start from somewhere, didn't you?

by lkrory21
"...Μου μυρίζει τιρινίνι..."*

Ποιος ήταν ο πρώτος δίσκος που αγοράσατε και τι σας παρακίνησε προς αυτό;

(εμπνευσμένο από αυτό εδώ το post του NewManifesto)

Εκεί προς το καλοκαιράκι του 1987 όπως όλοι γνωρίζετε η Εθνική ομάδα μπάσκετ κατακτά το Ευρωμπάσκετ με τις ηρωικές βολές του Αργύρη Καμπούρη κάνοντας την χώρα τότε να παραληρεί... Απόλυτο soundtrack εκείνης της βραδιάς ήταν φυσικά ένας rock παιάνας από ένα σουηδικό hard rock συγκρότημα εν ονόματι... Europe!

"...Τιρινινι τιρινινινι The Final Countdown τιρινίνι τιρινίνινι..." και η ξανθιά χαίτη του τραγουδιστή Joey Tempest ανέμιζε ενώ κιθαριές και απίστευτου κιτς synth lines συγκρούονταν στο background...


O μικρός λοιπόν τότε ...
lkrory21 εντυπωσιάστηκε φυσικά από τον αγωνιστικό άθλο της εθνικής μας ομάδας (τόσο που γράφτηκε και για λίγο στο παιδικό τμήμα μπάσκετ του Σπόρτινγκ με οικτρά όμως αποτελέσματα...)...

..Πιο πολύ όμως εντυπωσιαστηκε από τον προαναφερθέντα rock παιάνα με αποτέλεσμα ήταν κάποιους μήνες αργότερα να καταθέσει το χαρτζηλίκι του αγοράζοντας τον όμοτιτλο με το τραγούδι δίσκο των προαναφερθέντων σουηδών hard rockers!


Για την ιστορία ο δισκός αυτός ακόμα κοσμεί την δισκοθήκη του lkrory21 (αν και με στραπατσαρισμένο εξώφυλλο και πλάκα βινυλίου γεμάτη σκρατς και χαρακιές). Τελευταία φορά που έπαιξε (και μάλιστα στην διαπασσών) ήταν το καλοκαίρι του 2004 (είχε να βγεί από την θήκη χρόνια και χρόνια πριν από αυτό) μετά από κάποιες νίκες μιας άλλης εθνικής μας ομάδας σε κάποιο άλλο άθλημα ... αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

Εσείς; Ποιος ήταν ο πρώτος δίσκος που αγοράσατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου