Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2006

Notes From The Digital Underground #20

by lkrory21
Segue - 'Forest Refractions' (2006, Autoplate, APL039)

Για τον Segue (κατά κόσμον Jordan Sauer από το Vancouver του Καναδά) τα είπαμε λίαν προσφάτως, μόλις στο προηγούμενο NFTDU (#19) όπου και παρουσιάσαμε την πρόσφατη δουλειά του 'Capitalist Hippies' στην δανέζικη Kyoto_Digital. Μιας και αναφερθήκαμε όμως και τότε στην παρούσα του νέα κυκλοφορία από την γνωστότερη ίσως netlabel αυτήν τη στιγμή Thinner / Autoplate ας την δούμε λίγο πιο δεξιοδικά μιας και αξίζει!


Ο Segue φεύγει από τα minimal electronic dub μονοπάτια που ακολούθησε στο 'Capitalist Hippies' και μέσα από τα επτά τραγούδια συνολικής διάρκειας 43+ λεπτών (και 65ΜΒ σε μέγεθος, by the way!) του 'Forest Refractions' βαδίζει σε πιο ambient dub δρόμους που θα σας θυμίσούν τις παλιές καλές ένδοξες εποχές (εκεί στα 92-93-94) του είδους.

To άλμπουμ ξεκινά με το πολύ χαλαρό glitch ambient dub "Glass, Reflection" ενώ στην συνέχεια ακολουθεί η πιο dub και πιο ρυθμική (εντός των ορίων βέβαια) τριάδα "Anon", "g n t" και "Critters". Η τριάδα των κομματιών του στο τέλος "Vista", "The Faithfull" και "Wind Through Trees" επιστρέφει σε πιο καθαρόαιμα ambient ηχοτοπία όπου και εκεί ο κύριος Sauer τα καταφέρνει περίφημα!

Εδώ ή δεξιά στο τμήμα Mp3 Of The Week μπορείτε να βρείτε ως δείγμα του άλμπουμ το dub-οειδές "Anon" με την ενδιαφέρουσα και πολύ "πιασάρική" bass line του! Ολόκληρο το 'Forest Refractions' μπορείτε να το βρείτε για δωρεάν download στην αντίστοιχη σελίδα - παρουσίαση της Autoplate εδώ. Γενικά, οι πιστοί του είδους ας προσέλθουν άφοβα, δεν θα χάσουν!

Tracklist:
01. Glass, Reflection
02. Anon
03. g n t
04. Critters
05. Vista
06. The Faithful
07. Wind Through Trees

Links:
Autoplate / Thinner (main page)
Autoplate (Forest Refraction page)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου