Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2006

(Un)Known Pleasures: The Great Western

by lkrory21
James Dean Bradfield - The Great Western (2006, Columbia/Sony)

Ο James Dean Bradfield είναι, ως γνωστόν, η φωνή και η ψυχή των Manic Street Preachers, (ειδικά από την εξαφάνιση του Richey James to 1995 και μετά) ενός από τα πιο γνωστά brit συγκροτήματα των 90's αν και τα τελευταία χρόνια δεν μας τα λένε και πολύ καλά έχοντας βυθιστεί ελαφρώς στην μετριότητα. Παρ' όλα αυτά, έχουν στο ενεργητικό τους ιδιαίτερα αξιόλογους δίσκους όπως το Holy Bible, Everything Must Go, κλπ.


Πρόσφατα, ο James Dean Bradfield κυκλόφορησε την πρώτη του σόλο δουλειά με τίτλο The Great Western. Περιέχοντας έντεκα τραγούδια και έχοντας συνολική διάρκεια περί τα 37 λεπτά (κανένα τραγούδι δεν ξεπερνά τα 4 λέπτα), το The Great Western είναι ένα καλογραμμένο και όμορφο άλμπουμ, κάπου μεταξύ Manic Street Preachers εποχής Everything Must Go και της mainstream / soft rock πλευράς των '70s.

Πολλές κιθάρες, πολλά μελωδικά δεύτερα φωνητικά και εξ ολόκληρου γραμμένο από τον J.D.B., εκτός από μια ακουστική διασκευη στο To See A Friend In Tears του Jacques Brel και το Bad Boys and Painkillers που έχει συν-συνθέσει με τον Nicky Wire (έτερο μέλος των MSP), το The Great Western σαφώς και δεν θα αλλάξει το ρου της μουσικής ιστορίας αλλά παρ' όλα αυτά αξίζει της προσοχής σας.

Tracklist:
01. That's No Way To Tell A Lie
02. An English Gentleman
03. Bad Boys And Painkillers
04. On Saturday Morning We Will Rule The World
05. Run Romeo Run
06. Still A Long Way To Go
07. Émigré
08. To See A Friend In Tears
09. Say Hello To The Pope
10. The Wrong Beginning
11. Which Way To Kyffin

Με bold γράμματα τα highlights του δίσκου, κατά την γνώμη μας.

Links:
James Dean Bradfield (off.site)
James Dean Bradfield (MySpace)
{όπου μπορείτε να ακούσετε δείγματα από το άλμπουμ}

Manic Street Preachers (off.site)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου