Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2006

Notes From The Digital Underground #19

by lkrory21
Πέρασαν σχεδόν 2 μήνες από το προηγούμενο NFTDU αλλά να που επανέρχεται δριμύτερο με τρεις πρόσφατες (δύο από το 2006 και μία από το 2005) δωρεάν net κυκλοφορίες για όλα τα γούστα (σχεδόν!) από τρεις διαφορετικούς καλλιτέχνες / συγκροτήματα.

1.
Revolution Void - Thread Soul (2006, self-released).

Με τον κατα κόσμο Jonah Dempcy (ο άνθρωπος πίσω από το ψευδώνυμο Revolution Void) και την electronic breakbeat jazz του έχουμε ξαναασχοληθεί και στο παρελθόν (βλέπε NTFDU #4). Το Thread Soul συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το Increase The Dosage του 2004. Δέκα tracks όπου αναμειγνύεται η jazz (είτε sampled είτε με πραγματικά όργανα!) με τα ηλεκτρονικά ηχοχρώματα με έξυπνο και όμορφο τρόπο. Για να καταλάβετε για τι μιλάμε, ο ήχος των Revolution Void έχει περιγραφεί σαν "ο Herbie Hancock συναντά τους Chemical Brothers". Υπερβολικό; Μπορεί! Μπορείτε να τσεκάρετε και μόνοι σας αφού έχετε την δυνατότητα να "κατεβάσετε" (πάντα δωρεάν και νόμιμα!) είτε μεμονωμένα τραγούδια ή ολόκληρο το Thread Soul σε zip (μέσω πάντα του archive.org) από εδώ.

Tracklist
:
01. Ventus Solaris
02. Biomythos
03. Mind Mapping
04. As We May Think
05. City Lights at Night
06. Geodetic Transmissions
07. Infornography
08. Encoded Designs
09. The Robot is Dreaming
10. Evolutionary Expanse

Links:
Revolution Void (off.site)
Revolution Void (biography)
Thread Soul / Increase The Dosage

2. Segue - Capitalist Hippies (2006, Kyoto_Digital)

{No artwork available}

Ένας καναδός ηχογραφεί minimal electronic dub για δανέζικο netlabel? Σχεδόν σαν ανέκδοτο ακούγεται αλλά αν ακούσετε την 13η κατα σειρά και ολοκαίνουργια κυκλοφορία από την Kyoto_Digital (επίσης έχουμε ασχοληθεί παλαιότερα, βλέπε NTFDU #2) θα σας κοπεί το γέλιο! Τέσσερα μόλις tracks, τρία εντυπωσιακά καλοφτιαγμένα αργόσυρτα ηλεκτρονικά dubs συν ένα version του εναρκτήριου από τον Hieronymus της Kyoto_Digital που παραστρατoύν και σε πιο noisy μονοπάτια που θα σας "ταξιδέψουν" πολύ μακριά στα σίγουρα! Ο Segue (κατά κόσμον Jordan Sauer από το Vancouver του Καναδά) ασχολείται εδώ και λίγα χρόνια με την ηλεκτρονική μουσική αλλά έχει πρότερη κλασσική παιδεία (πιάνο, βιολί και κιθάρα), ηχογραφεί κυρίως για το καναδέζικο netlabel Duck Bay (που επικεντρώνεται κυρίως σε dub, ambient, experimental) ενώ πρόσφατα (30/8!) κυκλοφόρησε και το Forest Refractions (link) για την netlabel Thinner / Autoplate. Τα τέσσερα tracks του Capitalist Hippies (τι τίτλος ε;) μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ.

Tracklist:
01. Old Growth Dub
02. City Dwellers
03. Cumulus
04. Old Growth (Hieronymus Version)

Links:
Kyoto_Digital (off.site)

Capitalist Hippies KY_D13
Duck Bay (off. site)

3. Portable Folk Band - Introduces The Royal Postal Bazaar
(2005)

Φεύγουμε από τα nu jazz και electronic dub τοπία για ποιο "γήινους" και "φυσικούς" ηχους και πιο συγκεκριμένα για την ημιακουστική folk μουσική των Portable Folk Band από την Φιλαδέλφεια (των Η.Π.Α. όχι την Νέα!) που είναι γεμάτη παραδοσιακούς και μη δακτυλισμούς στην κιθάρα, μελωδικές μπασογραμμές, φωνητικές αρμονίες και στίχους που μιλάνε για τηλεσκόπια, ληστείες, έντομα και τη αγάπη μεταξύ άλλων(!!!).
Αντί άλλων βιογραφικών να παραθέσουμε μερικά από τα στατιστικά που αναφέρονται στο site των PFB:

Το 50% των PFB ζουν στο ίδιο σπίτι.
Το 25% των PFB είναι κορίτσια. (η μπάντα είναι τετραμελής!)
0% των PFB έχουν κοινό επώνυμο ή μοιράζονται το ίδιο κρεββάτι.

Όπως καταλάβατε οι τύποι έχουν αρκετό χιούμορ αλλά όχι μόνο! Σπάνια βρίσκει κανείς τέτοια μουσική (τόσο ως είδος όσο και ως ποιότητα) σε net κυκλοφορία! Το Introduces The Royal Postal Bazaar (link) με έντεκα τραγούδια και σχεδόν μισάωρη διάρκεια είναι, χωρίς πολλά λόγια, απλά απολαυστικότατο! Είναι διαθέσιμο είτε προς παραγγελία ως κανονικό cd (μόλις 6,49$ μέσω Paypal) ή για δωρεάν download (μεμονωμένα τραγούδια ή ολόκληρο το άλμπουμ σε zip) μέσω του archive.org. Αν είστε και σεμνότυφος-η (!) οι Portable Folk Band διαθέτουν το άλμπουμ Introduces The Royal Postal Bazaar προς download και σε radio-friendly version (!!) όπου έχουν απαλειφθεί οι ...κακές λεξούλες(!!!).

Tracklist:
01. 100 Greatest Robberies in History
02. Magnavox Room
03. Hinge, Door, et cetera
04. Couch
05. Paperboy
06. Cancel
07. Hubble
08. College Girls
09. Explain
10. Baby Food
11. markruok

Links:
Portable Folk Band (official site)
Portable Folk Band (Music)



Σημείωση 1: Και τα τρία άλμπουμ συστήνονται ανεπιφύλακτα! Βάλτε τις DSL (τώρα που αναβαθμίζονται!) να δουλέψουν!
Σημείωση 2: Τα τραγούδια με link είναι απευθείας downloads από τις αντίστοιχες σελίδες των άλμπουμς και συστήνονται ως αντιπροσωπευτικά δείγματα του ήχου της εκάστοτε κυκλοφορίας. Δεν είναι κατ΄ανάγκη τα καλύτερα τραγούδια από κάθε άλμπουμ. Αυτά... ανακαλύψτε τα μόνοι σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου