Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2006

(Un)Known Pleasures: Trans Canada Highway

by lkrory21
Boards Of Canada - Trans Canada Highway (2006, Warp Records)

Οι ...σκωτσέζοι Boards Of Canada και πάλι κάνουν το θαύμα τους με την πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους με τίτλο Trans Canada Highway. Ένα EP 6 κομματιών που περιλαμβάνει το 'Dayvan Cowboy' (προέρχεται από το The Campfire Headphase του 2005), ένα remix του από τον Odd Nosdam (cLOUDEAD) και τέσσερα νέα.

Το EP σε μόλις 28 λεπτά μας πάει ένα ιδεατό ταξίδι στις απέραντες εκτάσεις του Καναδά. Όχημα και πάλι η "ζεστή" ambient electronica των B.O.C. (είπε κανείς Blue Oyster Cult? Χε χε χε!). Πέρα από το ήδη γνωστό 'Dayvan Cowboy' αλλά και το πολύ καλό εννιάλεπτο remix του (που
όμως δεν απομακρύνεται πολύ από τα γνώριμα ηχοτοπία των B.O.C.) , τα τέσσερα νέα κομμάτια είναι πάρα πολύ καλά αλλά δυστυχώς λίγα! Δύο πεντάλεπτα τραγούδια και δύο ουσιαστικά ιντερλούδια του ενός - ενάμισυ λεπτού μόνο; Δυστυχώς ναι αλλά και πάλι είναι πανέμορφα. Highlight του EP μάλλον το 'Left Side Drive' αλλά έτσι και αλλιώς λόγω διάρκειας το Trans Canada Highway (κάτι από Kraftwerk δεν φέρνει αυτός ο τίτλος, ε;) ακούγεται σε μία δόση (για να μην πούμε και σε repeat!).

Επιπλέον οι B.O.C. κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους (Π-Α-Ν-Ε-Μ-Ο-Ρ-Φ-Ο!) μουσικό video σε σκηνοθεσία Melissa Olson πάνω στο κομμάτι 'Dayvan Cowboy' και το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:

Το EP μπορείτε να το βρείτε και ως digital download (είτε MP3 - €5,49 είτε FLAC - €6,99 χωρίς απώλεια ήχου, αμφότερα πάντως χωρίς DRM) από το Bleep.Com (link) της WARP (στο ίδιο link μπορείτε να ακούσετε και δείγματα από το EP).

Tracklist:
  1. Dayvan Cowboy
  2. Left Side Drive
  3. Heard From Telegraph Lines
  4. Skyliner
  5. Under The Coke Sign
  6. Dayvan Cowboy (Odd Nosdam Remix)

Links:
Boards Of Canada (off.site)
Warp Records
Bleep.com
...ε δείτε και αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου