Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2006

Notes From The Digital Underground #25

by lkrory21
Vitalis Popoff - Didaskalion Tou Hypnou (2006, Nore #10)

Από την γερμανική netlabel No-Response μας έρχεται αυτή η κυκλοφορία (με ελληνικότατο τίτλο!) του πολωνού παραγωγού ηλεκτρονικής μουσικής Vitalis Popoff. Στην πραγματικότητα, η net κυκλοφορία Didaskalion Tou Ypnou από τον V.P. είναι το δεύτερο σκέλος του project Hypnos (το πρώτο μέρος είχε κυκλοφορήσει μόνο σε CD-R).

Ο V.P., σύμφωνα με το βιογραφικό του στην αντίστοιχη σελίδα της No-Response, αρχικά έπαιζε κιθάρα σε metal, blues και psychedelic rock μπάντες πριν ανακαλύψει εκεί στα μέσα των '90s την ambient / trance και ...αλλάξει σελίδα! Έκτοτε ασχολείται με την ηλεκτρονική μουσική και τα διάφορα παρακλάδια της (trance, dub, glitch, idm, κλπ), έχει κυκλοφορήσει διάφορα 12" και είναι ο συνιδρυτής ένα από τα πρώτα πολωνικα netlabels, την Telescope που ασχολείται με πειραματική electronica.

Το Didaskalion Tou Hypnou περιλαμβάνει 7 τραγούδια και διαρκεί περί τα 43 λεπτά. Ενδιαφέρουσα κυκλοφορία κάπου μεταξύ dubtech και idm με χαρακτηριστικό στοιχείο ότι όλα τα τραγούδια έχουν ως βάση το ίδιο ακκόρντο. Παρ' όλα αυτά, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση βαρετό ούτε θα σας ρίξει για ύπνο! Αν είστε φανς του είδους, τσεκαρετέ το...

Στην αντίστοιχη σελίδα της παρουσίασης του Didaskalion Tou Hypnou μπορείτε να βρείτε μεμονωμένα tracks του άλμπουμ ή ολόκληρο το άλμπουμ -μαζί με το ωραιότατο artwork- (direct link) σε συμπιεσμένο αρχείο τύπου bzip2 (κάτι σαν zip αλλά open source περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Tracklist:
01.Prologos
02.De Somnambulismo
03.Peri Tes Ahypnias
04.Theta
05.Peri Tou Hypnou
06.Peri Tes Narkolepseos
07.Epilogos

Links:
Vitalis Popoff (off.site)
Didaskalion Tou Hypnou (No-Response netlabel)
Telescope Net Label (off.site)
No-Response (off.site)


Υ.Γ.1: Και ναι το άλμπουμ μας κίνησε την περιέργεια να το "κατεβάσουμε" από την λίστα διατηρεί το site Netlabel Catalogue με τις νέες κυκλοφορίες από net labels λόγω του ελληνικού του τίτλου και μόνο! Ευτυχώς αποδείχθηκε καλό!
Υ.Γ.2: Καμμιά ελληνική netlabel πότε θα δούμε; Μήπως έχετε εσείς καμία υπ' όψιν σας? Στείλτε e-mail ή αφήστε comment!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου