Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2006

(Wanted Dead Or A)Live: Morrissey, 25/11/2006

by lkrory21
Morrissey
Kristeen Young
Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου
25/11/2006

Μετά την εισαγωγή με video - επιλογές (το support act της Kristeen Young επιεικώς ...ασχολίαστο!) από την ιταλική τηλεόραση, την συμμετοχή της Ιταλίας στην... Eurovision του 1974 και ολίγον New York Dolls ('Looking For A Kiss'), ο Morrissey ξεκίνησε σπέρνοντας τον... πανικό ('Panic') και συνέχισε με ένα σετ 1 1/2 ώρας βασισμένο (αναμενόμενο και προς απογοήτευση της πιτσιρικαρίας που ζήταγε συνεχώς τον ...φαφλατά που ξαναχτυπά!) κυρίως στα You Are The Quarry και Ringleader of the Tormentors χωρίς να λείπουν και παλαιότερες solo δουλειες ('Everyday Is Like Sunday' με όλο το γήπεδο να τραγουδά και να σου σηκώνεται η τρίχα) ή από το παλαιότερο του γκρουπ (μα πως τους είπαμε....?) όπως το 'How Soon Is Now?', κλπ.

Ο γερό-Moz ή αλλιώς "παλιόγρια" (όπως χαϊδευτικά αποκαλείται εντός της παρέας) άστραψε και βρόντηξε ικανοποιώντας, πιστεύουμε, τους 4- 5 χιλιάδες φανς που μαζεύτηκαν στο Φάληρο και στριμώχτηκαν στο μάλλον κλειστοφοβικό γυμναστήριο με την κάκιστη ακουστική. Ούτε όμως η κάκιστη ακουστική του χώρου ούτε ο κάκος αρχικά ήχος της μπάντας (διορθώθηκε ...καθόδον) εμπόδισαν το κοινό να τον απολαύσει. Στις πρώτες γραμμές (όπου ήταν παρούσα και η γνωστή στους φανς Julia που τον ακολουθεί σε όλες τις συναυλίες ανα τον κόσμο!) ειδικά το κοινό αποθέωνε τον Morrissey σαν θεό και αυτός ανταπέδιδε με τις γνωστές (και πολυαγαπημένες) μανιέρες του και το ειρωνικό του στυλ.

Γέρασε; Αναμφισβήτητα! Είναι όμως ώρα να αποσυρθεί; Με τίποτα!

Σύγκριση με τις προηγούμενες επισκέψεις του Moz εις τας Αθήνας δεν μπορούμε να κάνουμε (καθώς δεν είχαμε πάει), εδώ ίσως να βοηθούσε ο Α. (...γειά!) που το Σάββατο εδωσε ρέστα (αναγνώριζε τα κομμάτια και άρχιζε τον χορό στην πρώτη νότα όταν το υπόλοιπο στάδιο ακόμα προσπαθούσε να καταλάβει τι έλεγε ο Morrissey! Απίστευτο!) και ίσως είναι ο φανατικώτερος οπαδός εν Ελλάδι του Moz!

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου