Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2005

(Un)Known Pleasures: "Space Is The Place"

by lkrory21
Sun Ra & His Astro Intergalactic Infinity Arkestra
"Space Is The Place" (1972, 1998 Impulse!)
O Sun Ra, ένας από τους πιο ιδιόρρυθμους jazz μουσικούς, στις καλύτερες στιγμές του και όπως αναφέρει και το All Music Guide, το Space Is The Place είναι ένα άλμπουμ που μπορεί να αποτελέσει εκκίνηση - εισαγωγή για να γνωρίσετε την διαγαλαξιακή - "κοσμική" jazz μουσική του.

Το "Space Is The Place" ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 1972 και κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά και περιλαμβάνει πέντε τραγούδια - ταξίδια στο διάστημα με όχημα την free jazz. To LP ξεκινά με το ομώνυμο τραγούδι διάρκειας 21 λεπτών με επαναλαμβανόμενα φωνητικά, πειραγμένα synthesiser riffs και πολλά πνευστά και κρουστά. Στην συνέχεια ακολουθεί το πιο "βατό" και swinging "Images" και το "εξωτικό" "Disciplines". Για το τέλος έχουμε τα πιο πειραγμένα - αυτοσχεδιαστικά - free jazz "Sea Of Sounds" και "Rocket Number Nine".


Εκτός του Sun Ra στο πιάνο, φαρφίσα και όργανο έχουμε άλλα 14 άτομα που συμμετέχουν στην Astro Intergalactic Infinity Arkestra σε πνευστά, μπάσσο, ντραμς, φωνητικά, κλπ και όπως αναφέρει εύγλωττα και στο οπισθόφυλλο του CD "as all Marines are riflemen, all members of the Arkestra are percussionists"(!!)


Ακούστε το και "ταξιδέψτε" στο διάστημα... Space is the place!

Tracklist:
1.Space Is The Place
2.Images

3.Discipline

4.Sea Of Sounds
5.Rocket Number Nine

Links:
Sun Ra Webpage
AMG Review
AMG Biography

2 σχόλια:

  1. "as all Marines are riflemen, all members of the Arkestra are percussionists"

    Άπαιχτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έγραφες κείμενα τότε... Και ΔΕΝ τελείωνων με See ya in da pit! ΧαχαΧαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή