Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2005

Notes From The Digital Underground #7

by lkrory21

Σήμερα θα ασχοληθούμε με το netlabel 2063music που έχει ως βάση την Γερμανία και πιο συγκεκριμέμα το Kaiserslautern. Ιδρύθηκε το 1999 από τον 020200 ο οποίος έχει κυκλοφορήσει και ατομικές του κυκλοφορίες αλλά αναλαμβάνει και τα γραφικά και συνέχιζει έως και σήμερα -με κάποιες ολιγόμηνες παύσεις- να προσφέρει "ελεύθερα" στο διαδίκτυο μουσική από μια πληθώρα καλλιτέχνων από διάφορα είδη. Όπως ευγλωττα αναφέρεται και στο site, η 2063music είναι αφιερωμένη στους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν την μουσική ως γλώσσα επικοινωνίας.

Στη 2063music θα βρείτε από μουσική από πολλούς και ποικίλους καλλιτέχνες τόσο σε είδη μουσικής όσο και γεωγραφικά (Γερμανία, Η.Π.Α., Ρωσσία, Βενεζουέλα, Πολωνία, κλπ). To κύριο ύφος είναι η ηλεκτρονική μουσική και όλα τα παρακλάδια της χωρίς όμως να λείπουν και πιο "οργανικά" άλμπουμ όπως το post rock / jazz / ambient "Todo esta en descanso" του Ruben D'Hers από την Βενεζουέλα που έχουμε παρουσιάσει σε παλαιότερο post. Άλλοι ενδιαφέροντες καλλιτέχνες όπως ο Darren McClure που ζει στην Ιαπωνία και κυκλοφόρησε πρόσφατα στην 2063music το minimal "Zonal Sounds", o kaZoo, "παλαίμαχος" των netlabels, που έχει κυκλοφορήσει ένα LP και ένα EP για την 2063music, o Raemus και το πολύ καλό "Nine Days", κλπ.

Σημείο εκκίνησης για την περιπλάνηση σας στους ήχους της 2063music μπορεί να αποτελέσει η πολύ καλή συλλογή "Jardin Numerique - Wireless Digital Music" που κυκλοφόρησε το 2004 για να γιορτάσει τα 5 χρόνια της "εταιρείας" με δείγματα από το σύνολο σχεδόν του ρόστερ. Εναλλακτικά μπορείτε να δοκίμασετε κάποιες από τις κυκλοφορίες των καλλιτεχνών που αναφέρονται παραπάνω. Όλες τις κυκλοφορίες της 2063music μπορείτε να τις βρείτε "ελεύθερες" προς "κατέβασμα" είτε από το site της 2063 ή από το archive.org. Καλή ακρόαση!

Σημείωση: Δείτε εδώ το site μιας ακαδημαϊκής εργασίας με θέμα "net labels & open source culture" ή κατεβάστε από εδώ σε PDF την εργασία. Το ανακαλύψαμε στο site της 2063music.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου