Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2006

As Seen On TV: Cheaters

by lkrory21

Cheaters, ε; Όχι δεν είναι καποιο ενδιαφέρον αμερικάνικο ανεξάρτητο φιλμ, κάποια λυρική καλογυρισμένη ασιατική παραγωγή (από αυτές που λατρεύει η Uma - τι θα γίνει με τους... GB?) ή κάποιο νέο αυστραλέζικο θρίλλερ που φέρνει φρέσκο αέρα σε ένα "κουρασμένο" είδος ταινιών. Είναι (πιθανόν) η χειρότερη τηλεοπτική σειρά τύπου reality που έχουμε δει από τον καιρο που το Star έδειχνε επεισόδια του "Jerry Springer Show". Τόσο χάλια δηλαδή που καταντάει ...cult! Σε σύγκριση, κάτι εγχώρια reality με κάτι καλοθρεμμένους μόσχαρους και μοσχάρες χυμένους σε κάτι παλιοκαναπέδες να συνομιλούν σε γλώσσα που θυμίζει αμυδρά την νεοελληνική είναι επιπέδου... Φασμπίντερ! Φυσικά το Cheaters προβάλλεται στο Μακεδονία TV όπου βασιλεύουν οι ...τηλε-δημοπρασίες, οι απροσδόκητες live αναμεταδόσεις ιπποδρομιών(!!!), αμερικάνικα προγράμματα όπως "Fear Factor", "Scare Tactics", "Futurama"  και τρίτης-τέταρτης κατηγορίας sitcoms!

Το concept του Cheaters είναι το εξής: Ας πούμε ότι ο Τάσος είναι παντρεμένος με την Γκόλφω. Η Γκόλφω έχει υποψίες ότι σε λίγο δεν θα χωρά από την πόρτα από το κέρατο που της ρίχνει ο Τάσος αλλά δεν είναι σίγουρη. Καλεί την εκπομπή. Οι συντελεστές της εκπομπής παρακολουθούν τον Τάσο και μαζεύουν στοιχεία (φώτο, βίντεο, κλπ) ότι όντως ο Τάσος απατά την Γκόλφω με την Αστέρω. Στην συνέχεια, ο παρουσιαστής παίρνει το συνεργείο και την Γκόλφω και πάνε και πιάνουν επ' αυτοφώρω και on camera τον Τάσο με την Αστέρω στην στάνη. Και ακολουθεί ένα πραγματικό reality-tv πανηγύρι με τσακωμούς, "Γιατί μου το έκανες αυτο;", "Δεν μου έδινες σημασία", φωνές, κλάματα, βρισιές(με τα απαραίτητα 'μπιπ'!), καμεραμέν να τρέχουν γύρω-γύρω και τον παρουσιαστή να ρίχνει "λάδι στη φωτιά". Απίστευτο ξεκατίνιασμα δηλαδή. Βγάλτε τον Τάσο και όλα τα βουκολικά σκηνικά και βάλτε μέσα Tom, Ryan και αμερικάνικα suburbs και αντιλαμβάνεστε την πλήρη εικόνα. Κορυφαίο επεισόδιο (από τα δύο-τρία που έχουμε πετύχει) εκείνο που η Shea νομίζει ότι ο Ryan την απατά, κάτι που όντως συμβαίνει αλλά με άντρα(!!).

Δεν θα επεκταθούμε σε ανούσιες κοινωνιολογικές αναλύσεις τύπου σεβασμού της προσωπικότητας, προστασίας της ιδιωτικής ζωής και άλλα βαρύγδουπα τσιτάτα. Αυτά έχουν καταπατηθεί εδώ και χρόνια στην πραγματική μας ζωή με όλα αυτά τα "μέτρα ασφαλείας και ελέγχου" που εφαρμόζονται από κυβερνήσεις και διωκτικές αρχές και τα έχουμε καταπιεί ...αμάσητα, σε μια ανούσια τηλεοπτική σειρά θα σταθούμε που δύο-τρεις κατακαημένοι γίνονται αυτοβούλως ρεζίλι δημόσια και οι τηλεθεατές ικανοποιούν την πανανθρώπινη ανάγκη της παρατήρησης μέσα από κλειδαρότρυπα? Χα!

Η σειρά είναι απόλυτο trash - cult  και θα γελάσετε με την ψυχή σας αν την πετύχετε σε κανένα zapping. Βεβαίως η εκπομπή του Λιακόπουλου με τους διαστημικούς κοσμοκεφτέδες και τα βιβλία τύπου "Ο Κεφτές Γαρ Εγγύς" και ..."Πουτιν-ιές" παραμένει μακράν η πιο "cult" εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης σήμερα (περισσότερα εδώ για να γελάσετε με την ψυχή σας) αλλά και αυτό το "φρούτο" από Η.Π.Α. δεν θα  απογοητεύσει του κυνηγούς του trash.

 

1 σχόλιο: