Πέμπτη 5 Μαΐου 2005

Ας είναι απεργία λοιπόν.........

by lkrory21
Μετά τις παλινωδίες και τη συνηθη πολυγλωσσία(άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος, τρέχει και ο Αντωναρουσσόπουλος να τα μπαλώσει) των υπουργών της ΝΔ, τελικώς εργάσιμη η 11η Μάη, η ημέρα στην οποία μεταφερθηκαν οι εορτασμοί της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Διότι, λέει , αν αρχισουν να μεταφέρονται οι αργίες μπορεί να συμβεί το ίδιο και με τα Χριστούγεννα ή την 28η Οκτωβρίου(!!!) (Δείτε άρθρο στην Ελευθεροτυπία.)

Ας είναι λοιπόν ΑΠΕΡΓΙΑ όπως είναι και το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ νόημα της ημέρας. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δείξουν ΌΛΟΙ οι εργαζόμενοι ΜΑΖΙ την δυναμη τους και την αντιθεση τους σε αντεργατικές πρακτικές. Το καταφέραμε μια φορά με το ΝΣ του Ασφαλιστικού της κυβέρνησης του Σημιτη. Μπορούμε και πάλι! Ας συμμετασχούμε όλοι (ιδ. και δημ. τομέας, εργάτες, αγρότες, στελέχη, έμποροι, μικροβιοτέχνες, ελευθ.επαγγελματίες, όλοι! Όλους μας πλήττουν τα μετρα που ήρθαν/έρχονται αλλά και η ακρίβεια) μαζικά και στην απεργία της 11ης Μαϊου αλλά και στις (χωριστές δυστυχώς) συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ(ξεπουλημένοι, αν ήταν το ΠΑΣΟΚ η φάρα του κου Πολυζωγόπουλου θα έκανε την πάπια!) ή του ΠΑΜΕ(όχι ότι είναι καλύτεροι και αυτοί, ε;).

Πολλοί φοβούνται να απεργήσουν το ξέρω.... Ε λοιπόν μην φοβάστε, ο υποφαινόμενος κάποτε ήταν ο μοναδικός απεργός σε επιχείρηση 700 ατόμων και δεν έπαθε απολύτως τίποτε ενώ χαίρει άκρας υγείας(!!!) μέχρι σήμερα. Η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμενο δικαίωμα και οποιαδήποτε απειλή ή νύξη για συνέπειες λόγω απεργίας ας μεταδοθεί στην τοπική Επιθεώρηση Εργασίας για τα περαιτέρω....


Ας είναι απεργία λοιπόν.... ΚΑΛΥΤΕΡΑ! Είναι ο καλύτερος φόρος τιμής στους αγώνες που γίναν και στα δικαιώματα που κατακτήθηκαν (8ωρο, υπερωρίες, ασφάλιση, κλπ) αλλά και το καλύτερο ανάχωμα περιφρουρησης τους.

Καλύτερα ΑΠΕΡΓΙΑ παρά "επίσημη", "κρατική","υποχρεωτική" αργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου